Musikk med stil

TEST: iPod Touch

Du har sikkert hørt det før, men vi sier det igjen: iPod Touch er utrolig lekker.

STØRRE: Dobbelt så stor iPod Touch i vente, hevder kilder nær Apple.
STØRRE: Dobbelt så stor iPod Touch i vente, hevder kilder nær Apple.
Publisert Oppdatert

iPod Touch

Spesifikasjoner

  • Skjermstørrelse: 3,5 tommer
  • Skjermoppløsning: 480 x 320 piksler
  • Tilkobling: USB 2.0, Wi-Fi 802.11 a/g
  • Batteri lyd: 22 timer
  • Batteri video: 5 timer
  • Mål: 11 x 6,18 x 0,8 cm
  • Vekt: 120 gram

Appels nye musikkspiller er rett og slett noe av det peneste vi har sett på veldig lenge. Ikke bare er utseendet lekkert, men den har så stilrent og tiltalende brukergrensesnitt i tillegg, og den skarpe og lyssterke skjermen gjør at nesten hva som helst ser bra ut på den.

Den kommer i to versjoner. En med 8 GB lagring, og en med 16 GB. Bortsett fra lagringsplassen er de helt like, men vi kan nok tenke oss at de fleste vil gå for 16 GB versjonen, til tross av at det er nesten 1.000 kr i forskjell, ganske enkelt fordi du ikke kan bygge ut lagringsplassen ved hjelp av noe minnekort.

Skjermen er hele 3,5 tommer stor, og har en oppløsning på 480 x 320 piksler. Spilleren har innebygd trådløst nettverk med 802.11 a/g-standard. Batteriet holder til 22 timer musikk eller 5 timer video.

Om du synes utseendet ser kjent ut, så er ikke det så rart. Den er så godt som prikk lik verdens mest hypede produkt, iPhone. Eneste forskjellen er at iPod Touch bare er 8 mm tykk, og at den ikke har noe kamera bakpå. Touch har selvfølgelig heller ingen mobilfunksjonalitet, men siden den har trådløst nett, kan du bruke den til å surfe på nettet, noe som fungerer utrolig bra.

Alt er så enkelt og intuitivt på iPod touch at det er en fryd. Likevel er det noen skår i gleden. Du ikke overføre musikk via det trådløse nettverket, og du kan heller ikke slette sanger uten å koble til med USB. All organisering av innholdet må gjøres via iTunes, og selvfølgelig har vi det evige mareritt som er Apples ønske om at du kun skal bruke iTunes, aldri noe annet. Det er en stygg flekk på en ellers plettfri spiller.

Laveste nettpris 16 GB: 3.139 kr (amentio.no)

Laveste nettpris 8 GB: 2.378 kr (amentio.no)

www.apple.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning