Gammel traver

TEST: InFocus IN76

InFocus IN76 er en gammel traver, men med nedsatt pris og bra ytelse er den verdt å kikke på. I tillegg ser den bra ut.

Publisert Oppdatert

InFocus IN76

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 1280x720
  • Lysstyrke: 1000 lumen
  • Kontrastforhold: 3000:1
  • Zoom: 1,3x
  • Menyspråk: Norsk og engelsk
  • Mål: 11,9x36,1x36,1 cm
  • Vekt: 4,2 kg

Med lekker sort plast og pen avrundet form er InFocus IN76 helt klart en projektor for dem som ikke skal gjemme den helt bort; denne kan nemlig godt stå i hylla bak sofaen, eller på bordet.

Greie spesifikasjoner

Spesifikasjonene er heller ikke så verst. Oppløsningen er på 1280x720 piksler og projektoren støtter 1080p inn. Du får en lysstyrke på 1000 lumen og et kontrastforhold på 3000:1, og da snakker vi ikke om dynamisk kontrast, som mange liker å operere med. Linsen har en innebygd zoom på 1,3x, hvilket er det minste zoomområdet i testen.

Projektoren har heller ingen horisontal eller vertikal forskyvning, og bare perspektivoppretting opp eller ned. Det betyr at du bør ha et underlag som kan vippes litt fram og tilbake alt etter som du vil ha projektoren plassert høyt eller lavt. Den kan riktignok tiltes litt fram eller tilbake på foten, men i de aller fleste tilfeller må du ha hjelp av et hellende underlag, og sammen med Planar PD7010 var InFocus IN76 den projektoren i testen som var vanskeligst å plassere.

InFocus IN76 har det du trenger av innganger. Den har kun én HDMI-inngang, men til gjengjeld har den en DVI-kontakt også, slik at du kan koble til en HDMI-enhet til med en HDMI til DVI-kabel. Selvsagt har den også komponent-inngang, i tillegg til kompositt og S-video.

God på korn

Selve bildekvaliteten er slettes ikke så verst den heller. Vi hadde litt problemer med å finne en god justering for kontrast og lyshet, men etter litt prøving og feiling kom vi fram til et godt kompromiss som ikke ga for lyse svartnivåer samtidig som bildet ble lyssterkt nok.

Projektoren har en innebygd støyreduksjonsfunksjon, og denne fungerer forholdsvis bra. Kanskje ikke like bra som det Sony kan by på, men ikke langt unna.

Når det kommer til fargegjengivelser, har ikke IN76 noe å være flau over på det området heller. Både med spill og filmer hadde vi fine opplevelser med projektoren, dog uten noensinne å få bakoversveis.

InFocus IN76 er en projektor som både er pen å se på og som gir bra bilde. Vi kunne kanskje ønsket oss litt mer på lysstyrken, litt større zoomområde og litt bedre plasseringsmuligheter, men alt i alt får du her en god projektor for pengene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning