Kamera med tyngde

Test: HP Photosmart R967

HP Photosmart R967 har en kompakt form, men er likevel både større å tyngre enn kompaktkameraer flest.

HP Photosmart R967
HP Photosmart R967
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Enkelt i bruk

+ Fine farger

+ Stor skjerm

- Kan gi mye bildestøy

- Dårlig nærgrense

HP Photosmart R967
HP Photosmart R967
HP Photosmart R967
HP Photosmart R967

HP Photosmart R967

Spesifikasjoner

  • Spesifikasjoner Oppløsning: 10,1 megapiksler
  • LCD-skjerm: 3 tommer
  • Optisk zoom: 3x
  • Nærgrense: 12 cm
  • Video: 640x480 piksler
  • Video: 24 fps (frame per second)

Kameraet har en bredde på 9,6 cm, høyde på 6,2 og en tykkelse på 2,56 cm. Kameraet er forholdsvis tungt med sine 170 gram, men virker samtidig veldig solid. I likhet med forgjengeren R927, kan Photosmart R967 skilte med en skjerm på hele 3 tommer.

Kameraet har 3x optisk zoom og selvsagt en oppløsning på 10 megapiksler.

Største blenderåpning er også her f 2,8, men når det kommer til ISO verdier skiller kameraet seg negativt ut. Den går ikke høyere enn 400 og det kan bli litt lite for noen. Også på nærgrense havner R967 nederst på skalaen med 12 cm.

God på farger

Det er ikke smertefritt å presse 10 megapiksler inn på en bildebrikke. Kameraet leverer litt støy og er i flere tilfeller verst på akkurat dette punktet. Under optimale forhold kan kameraet likevel greie å levere støysvake bilder, men det er heller unntaket enn regelen. Skarpheten er, som hos de andre kameraene i testen, helt ok. R967 er et drømmekamera for dem som fotograferer mye innendørs. Her er nemlig fargegjengivelsen helt utmerket og kameraet takler forskjellige kunstige lyskilder meget bra.

Fortsatt bra

I forhold til sammenlignbare modeller imponerte ikke R967 oss like mye som R927 en gang gjorde, men det er likevel vanskelig å ikke like dette kameraet. Det har en behagelig og solid form, det er enkelt å bruke og bildene det leverer trenger svært lite etterarbeid. Samtidig er dette også et av de billigste 10 megapikselkameraene du kan få akkurat nå og det er jo slettes ingen ulempe. Kameraet ser også ganske bra ut, men taper litt på størrelse og vekt, noe bildekvaliteten ikke er riktig god nok til å oppheve.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning