RiksTV med digitalt tekst-tv

Test: Grundig DTR 8740 MHP

Det digitale bakkenettet blir stadig utvidet med nye tjenester. Vi har testet dekoderboksen som lar deg bruke digital tekst-TV.

Publisert Oppdatert

Grundig DTR 8740 MHP

Spesifikasjoner

  • HDMI: 1
  • SCART: 1
  • Digital lyd: optisk
  • HD-støtte: Ja
  • Harddisk: Nei
  • Timeshift: via USB
  • MHP: Ja

Grundig DTR 870 MHP er nesten helt lik den første RiksTV-dekoderen fra samme produsent, men har to nyheter: Digitalt tekst-TV og en funksjon som lar deg pause og spole i TV-sendinger ved å koble til en minnepinne via USB. Ingen av disse tjenestene er riktignok fullt utbygd enda. Pausefunksjonen er i skrivende stund ikke i drift i det hele tatt. Den vil komme som en oppdatering utover våren. Og så langt er det bare NRK som tilbyr digitalt tekst-TV, men nye funksjoner og kanaler vil komme til etter hvert.

Selv om digitalt tekst-TV ikke er noen revolusjon, vil nok mange ha nytte av tjenesten. Du manøvrerer nå hovedsakelig mellom sidene med piltaster og OK-tasten, og får beholde TV-bildet i en liten rute mens du leser nyheter, sport eller værmelding. «Legokloss-grafikken» er borte, og det er ingen venting på å få opp sidene. Samtidig som nyhetssakene er lengre, mangler foreløpig mye av innholdet fra det gamle tekst-TV. Etter hvert vil det bli mulig å koble boksen mot internett (via ethernet-kabel), for å supplere det digitale tekst-TV med innhold fra nettet.

Dette er i skrivende stund den beste dekoderboksen du får til RiksTV. Likevel oppleves det som en mellomløsning mens vi venter på dekodere med harddisk, «ekte» pausefunksjon og opptak. Så med mindre du ikke har behov for opptaksfunksjon, eller ikke kan vente mer fordi de analoge sendingene stenges i ditt fylke, kan det fortsatt være gode grunner til å vente med å kjøpe RiksTV-boks.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning