Lyse gleder

TEST: Epson EMP-TW700

TW700 er den eneste hvite boksen i testen. Er ytelsene også lysende?

Publisert Oppdatert

Epson EMP-TW700

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 1280 x 720
  • Lysstyrke: 1600 lumen
  • Kontrastforhold: 10 000:1 (dynamisk)
  • Zoom: 2,1x
  • Menyspråk: Engelsk
  • Mål: 12,4x40,6x31 cm
  • Vekt: 5,4 kg

Vi er vant til at Epson leverer kvalitet, og var derfor spente da vi pakket opp TW700. Modellen er en av de største i testen, men fortsatt ser den bra nok ut til at du burde slippe å gjemme den bort. Ikke skal den bråke så altfor mye heller, med et oppgitt lydnivå på 26 dBA.

Enkel å plassere

Endelig finner vi en projektor med horisontal og vertikal forskyvning. Dette gjør det uendelig mye lettere å plassere projektoren og få bildet der man vil. Den har riktignok bare vertikal perspektivoppretting, men på grunn av bildeforskyvningen trenger du likevel ikke ha projektoren pekende rett på lerretet.

Oppløsningen er selvsagt 1280x720 og projektoren bruker et 3LCD-system som burde gi litt mer knall i fargene. TW700 har den største oppgitte lysstyrken, med 1600 lumen. Kontrastforholdet er oppgitt til 10 000:1, men dette er såkalt dynamisk kontrast og ikke noe du oppnår i ett og samme skjermbilde. Epson kan også skilte med det største zoomområdet, 2,1x, noe som også er med på gjøre plasseringen av projektoren litt enklere.

Unvikende støyreduksjon

Vi kunne ikke finne noe innstilling for støyreduskjon på TW700, dette på tross av at Epson Norge insisterte på at den skulle finnes. Vistnok skal man kunne velge mellom to nivåer av støyreduksjon, men til tross for nidtidig og nøye gjennomgang av menyene kunne vi ikke finne den. Brukermanualen nevner heller ikke denne funksjonene med et ord, så om den finnes har vi ikke fått testet akkkurat dette aspektet ved projektoren. Det kan være grunnen til at vi ikke syntes TW700 nådde opp til Sony og InFocus når det gjaldt bildestøy, men Epson greier seg bra her likevel.Bildekvaliteten ellers er vi fornøyd med. Fargene er fine og skarpheten er det heller ingenting å si på. Epson har levert en god projektor i forhold til prisen. Den har lysstyrke nok til å kunne fungere i litt opplyste rom, og bildekvaliteten er god nok til å tilfredsstille de fleste.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning