Test: Creative Zen Stone

Uten vinterjakke med dype lommer, sliter mange av oss med å få med oss våre elskede duppeditter i sommervarmen. MP3-spilleren må kanskje legges igjen hjemme, men ikke hvis du har en Zen Stone.

Publisert Oppdatert
OPPGRADERT: I det vi var ferdige med testen av Creative Zen Stone, kom nyheten om Creative Zen Stone Pluss som retter opp mange av svakhetene med Zen Stone.
OPPGRADERT: I det vi var ferdige med testen av Creative Zen Stone, kom nyheten om Creative Zen Stone Pluss som retter opp mange av svakhetene med Zen Stone.
LEKKER: Den oppgraderte versjonen av Zen Stone, Creative Zen Stone Pluss har også fått med seg FM-mottager.
LEKKER: Den oppgraderte versjonen av Zen Stone, Creative Zen Stone Pluss har også fått med seg FM-mottager.

Creative Zen Stone

Spesifikasjoner

  • Lagringsplass: 1GB
  • Formater: MP3, WMA
  • Kvalitet: opp til 320 kbps
  • Batteritid: opp til 10 timer
  • Vekt: 18,5 g
  • Størrelse: 54 x 35 x 13 mm

Den nye miniputten fra Creative er bare halvparten så stor som en fyrstikkeske. Siden god lyd ofte tar litt plass, var det med en viss skepsis jeg satte Zen Stone på play og puttet den i bukselommen. Skepsisen ble imidlertid raskt gjort til skamme, for denne lille tassen står ikke tilbake for den gode lydkvaliteten på resten av Creative sine spillere. Dette gjelder riktignok kun hvis du lar de medfølgende øreproppene bli liggende i esken (de holder ikke mål), og heller plugger inn et skikkelige kvalitetsørepropper eller hodetelefoner. In:Ear-proppene fra SteelSeries som vi også har testet denne uken er et godt tips.

Zen Stone virker med MediaPlayer, men siden Media Player ikke legger forskjellige album i forskjellige mapper, fungerer det dårlig i praksis. Skal du spille kun et album om gangen, og skifte mellom album, må filene organiseres i mapper på Zen Stone. Derfor er det absolutt å anbefale dra-og-slipp-metoden direkte til Zen Stone fra Windows Utforsker. Dette avhjelper bladingen i musikkbiblioteket noe, men et lite display hadde absolutt vært en fordel.

Dette er likevel en imponerende liten tass til en imponerende lav pris, og den kan være med overalt selv om lommekapasiteten er sprengt. Hvorfor ikke ha den som supplement til en fullblods spiller med harddisk og display?

Creative Zen Stone Plus

Bønnhørt Det var akkurat som Creative ventet seg akkurat de innvendingene vi hadde til Zen Stone, for akkurat da testen var sluttført, tikket det inn en pressemelding om en ny og oppgradert Zen Stone. Zen Stone Plus er akkurat like stor som Zen Stone, men den har fått dobbelt så mye lagringskapasitet, 2 GB, og den har fått display som gjør det enklere å håndtere doblingen av musikkbiblioteket. Dessuten har den fått FM-radio. Zen Stone Plus skal være tilgjengelig i butikkene for 599 kr når du har dette bladet mellom hendene. Sjekk også ut tilbehøret Creative tilbyr til Zen Stone og Zen Stone Plus. http://no.europe.creative.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning