Stiller skarpt selv

Test: Creative Live! Cam Optia AF

Creative hevder at Live! Cam Optia AF er verdens første webkamera med 2 megapiksler og autofokus. Vi har testet om vidundret holder mål.

Publisert Oppdatert

Creative Live! Cam Optia AF

Spesifikasjoner:

  • Tilkobling: USB 2,0
  • Autofokus: Ja
  • Oppløsning: 2,0 megapiksler
  • Mikrofon: Ja
  • Vista-støtte: Ja

Live! Cam Optia AF leveres med stereo hodetelefonsett med mikrofon, samt bæreveske og programvare. Når det er sagt, så behøver man ikke programvare til Optia AF. Her er det bare å plugge i kabelen, og etter få sekunder kan du starte videosamtale med for eksempel Live Messenger. Enklere installasjon kan det ikke bli. Programvaren som følger med, inkluderer et eget program for finjustering av lys, farger og det meste annet. Dessuten får du programvare for videoopptak, bildetaking og en hel del andre funksjoner. Kameraet har en festeklips som gjør at det sitter greit på både LCD-skjermer og på bærbare maskiner, bare det ikke blir altfor mye bevegelse.

Etter å ha testet Live! Cam Optia AF sitter vi igjen med litt forskjellige inntrykk. Kameraet har en del mer etterslep enn forventet. Når det gjelder autofokus, fungerer denne greit, i den form av at den fokuserer perfekt dersom vi for eksempel holder et ark med tekst noen centimeter fra kameraet, og fokuserer tilbake når vi tar bort arket. Imidlertid virker ikke autofokusen å være helt utarbeidet. Til tider begynner kameraet å fokusere helt vilt selv om det ikke er grunn til det. Samtidig kan det finne på å begynne å zoome helt automatisk, før det plutselig tar seg inn igjen. Ved noen anledninger ville heller ikke kameraet ta seg inn igjen, og vi måtte da bytte over til manuell fokus, for så å bytte tilbake til automatisk for at autofokusen skulle begynne å jobbe igjen.

Den innebygde mikrofonen i kameraet fungerer helt greit til stemmesamtaler. Den fjerner også en del bakgrunnsstøy, som den ifølge spesifikasjonene skal gjøre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning