Giganten

Test: Canon PowerShot A640

Kameraene i Canons PowerShot A-serie er ikke kjent for å være kompakte. Det er heller ikke PowerShot A640 som er både størst og tyngst i testen.

Canon PowerShot A640
Canon PowerShot A640
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Mange innstillingsmuligheter

+ Tar gode bilder

- Stort, tungt og klumpete

Canon PowerShot A640
Canon PowerShot A640
Canon PowerShot A640
Canon PowerShot A640
Canon PowerShot A640
Canon PowerShot A640

Canon Powershot A640

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 10 megapiksler
  • LCD-skjerm: 2,5 tommer
  • Optisk zoom: 4x
  • Nærgrense: 1 cm
  • Video: 640x480 piksler
  • Video: 30 fps (frame per second)

Bortsett fra den mørke fargen ser A640 ut som et typisk A-kamera. Størrelsen på 6,6 x 10,94 x 4,91 cm sier sitt, og vekten på 245 gram gjør ikke saken bedre. I tillegg bruker kameraet 4 AA-batterier, noe som jo er praktisk når du plutselig er tom for strøm på bilturen, men som selvsagt gjør sitt for tyngden på kameraet. Positivt er det da at A640 som eneste kamera i testen har øyesøker.

Sterkest zoom

PowerShot A40 har en optisk zoom på 4x, hvilket plasserer den litt foran resten av kameraene i testen som alle leverer 3x. Oppløsningen er selvsagt på 10 megapiksel, mens skjermen er 2,5 tommer og har absolutt dårligste oppløsning i testen med sine 115.000 piksler. ISO verdiene går fra 80 til 800 hvilket burde tilfredsstille de fleste situasjoner. Lysstyrken på objektivet er standard f 2,8 mens nærgrensen skiller seg kraftig ut. Her kan du gå så nært som 1 cm, og da snakker vi virkelig makrofotografering.

Fine bilder

Selv om Canon PowerShot ikke utmerker seg ved å være absolutt best på alle aspekter ved bildekvaliteten så havner den alltid i toppsjiktet. Den utmerker seg godt ved lite støy og korn. Den holder også bra stand når vi skrur opp ISO verdien litt. På skarphet legger denne modellen seg pent sammen med resten av kameraene. Fargegjengivelsen kan være litt mer ujevn. I vår test leverer Canon ok bilder ved innendørsbelysning, men kommer seg raskt opp blant de beste ved utendørs og blitsfotografering.

Stort og best

PowerShot A640 er det klart beste kameraet i testen når det kommer til ren bildekvalitet. Funksjonaliteten er det heller ikke noe å si på, og det er grunnen til at vi lar kameraet få en forholdsvis høy gadget faktor til tross for at det er litt for stort, tungt og stygt til å kvalifisere som skrytekamera. A640 leverer gode bilder gang på gang, og det er en trygghet å vite at kameraet takler de fleste situasjoner.

Til tross for et litt "robust" design er den tekniske kvaliteten så god at vi velger Canon PowerShot A640 til "Best i test".

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning