Alle gode ting er tre

Test: Canon EOS 400D

Canon vil at du skal ta kameraet med ut og leke, og 400D er et kamera det er morsomt å leke med. Spesielt siden oppløsningen er forbedret fra 350D. Hele 10,1 megapiksler har du tilgjengelig her.

Publisert Oppdatert

Canon EOS 400D

Spesifikasjoner

  • Oppsløning: 10,1 megapiksel
  • Bildebrikke: 22.2 x 14,8 mm
  • Lysfølsomhet: ISO 100 - 1600
  • Lukkertid: 30 - 1/4000 sek.
  • Bildestabilisator: Nei
  • Sensorrens: Ja
  • Minnekort: CF

Trygt og godt

Spesifikasjonene på kameraet er ganske standard. Du får ISO-verdier fra 100 til 1600, lukkertider fra 30 sekunder til 1/4000 sekund og en 2,5 tommer stor LCD-skjerm med 230.000 piksler. Canon har også fått med sensorrens på sitt kamera som fungerer ved at bildebrikken rister av seg støvet som så faller ned og fanges på en tapebit. Kameraet kan også by på 9-punkts autofokus, noe som slettes ikke er verst.

Det går fremover

Vi må innrømme at vi ikke var overstadig begeistret for 350D da vi testet den for cirka ett år siden, men 400D har gjort en langt bedre jobb med å overbevise oss. Riktignok føles den fortsatt ikke så solid som for eksempel Nikons kameraer, men det yter så det står etter.

Menyene er svært lett å finne fram i, og knapper for å endre stort sett hvilken innstilling som helst er lett tilgjengelig bakpå kamerahuset. Kameraet reagerer raskt og gjør jobben uten noe mikk-makk. Du kan også velge hvilket av de 9 autofokuspunktene som skal brukes om du ikke vil la automatikken styre, praktisk for dem som gjerne vil ha litt å si om hvor skarpheten i bildet skal ligge.

Nydelig

Kvaliteten på bildene fra 400D er rett og slett nydelig. Når det gjelder korn stiller den i klasse med et kamera som Nikon D40, noe som er svært imponerende med tanke på at D40 har langt færre piksler presset inn på omtrent samme område. Skarphet er også god, men Canon kan nok forbedre resultatet ytterligere med litt dyrere optikk.

Vi kan pirke på at fargene blir litt blassere ved høye ISO-verdier, men dette lar seg tross alt justere i etterkant, korn er langt verre å gjøre noe med.

Vår favoritt

Skal du bruke rundt 7.000 kroner nå på et digitalt speilreflekskamera gjør du et godt og trygt valg ved å velge Canon EOS 400D. Kameraet ble kåret til "Best-i-test" i HjemmePC i april i år i konkurranse mot blant andre Nikon D40, Sony Alpha 100, Olympus E-400 og Samsung GX-10.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning