Beats Studio Wireless

Støyende støykansellering

Beats Studio Wireless føles definitivt ikke som et Apple-produkt.

PORTABLE: Studio Wireless har fordel av å kunne foldes sammen, og det medfølger også en kompakt oppbevaringsboks.
PORTABLE: Studio Wireless har fordel av å kunne foldes sammen, og det medfølger også en kompakt oppbevaringsboks. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Smart foldemekanisme

+ God komfort

- Støyende støykansellering

- Rotete bass

- Mye plast

Detter er den andre utgaven av Beats Studio Wireless, og de er blitt en god del nettere og mer portable enn tidligere. Likevel er de fortsatt nesten utelukkende laget av plast, og det fører til et litt blandet inntrykk. Selve klokkene har ett litt billig preg som ikke helt kler prisen som kreves, mens bøylen over hodet føles solid med myk polstring på undersiden som sitter godt på hodet. Putene med skinntrekk sitter også godt og isolerer bra, men noen vil nok oppleve at de sitter i overkant tett rundt ørene.

Heldigvis er de delene av Studio Wireless som er mest utsatt for slitasje, også de som føles mest solid. Leddene som gjør at klokkene kan legges sammen, er nemlig laget i metall og kjennes ut som de bør tåle en del. Denne løsningen gjør også Studio Wireless mer portable enn mange av de andre hodetelefonene i denne testen.

Enkel betjening

Betjeningen er løst på en enkel måte. Den store b-knappen på venstre klokke fungerer som start og stopp i tillegg til å la deg motta samtaler, og du kan dobbeltrykke eller trippetrykke for å hoppe henholdsvis framover og bakover. Rett over og under denne knappen kan du trykke for å justere volum opp og ned, uten at det er markert på noen måte.

Med i esken får du lydkabler med og uten kombinert mikrofon og fjernkontroll, i tillegg til en oppbevaringsboks, mikroUSB-kabel og til og med en egen ladeadapter.

Bass og støy

Lydmessig er Studio Wireless dessverre ingen sikker vinner i dette selskapet. Ikke overraskende er bassen framtredende, men faktisk ikke så mye som i mange andre Beats-produkter. Det større problemet er at bassen ikke er spesielt detaljert eller presis, og den har en tendens til å rote til lydbildet til basstung musikk. Samtidig låter diskanten litt presset og innestengt, og hele lydbildet er litt flatt og livløst.

Spesifikasjoner: Beats Studio Wireless

  • Bluetooth-versjon: Ikke oppgitt, ikke AptX
  • NFC: Nei
  • Maks lydnivå: Ikke oppgitt
  • Frekvensrespons: 20–20 000 Hz
  • Passiv modus: Nei
  • Kablet bruk: Ja
  • Batteritid: 14 timer bluetooth, 20 timer kablet
  • Størrelse: 100 x 100 x 203 cm
  • Vekt: 259 g
  • Inkludert: jack-kabel, jack-kabel med fjernkontroll, mikroUSB-kabel, ladeadapter, karabiner-krok

Det er ikke uvanlig at støykanselleringsfunksjoner produserer noe støy som kan høres ved lavt volum. Beats Wireless har imidlertid en støy som ikke bare er høy, men også ujevn på en måte som får det til å føles som det blåser rundt deg når du sitter i et stille rom. Enda verre er det da at funksjonen ikke kan skrus av permanent. I kablet modus kan den skrus av midlertidig ved å holde b-knappen inne, men det er ikke mulig i bluetooth-modus, uten at vi forstår hvorfor.

Støyreduksjonen demper en del flystøy og hvit støy, men ikke så godt som enkelte andre i testen, og den takler heller ikke kompleks bagrunnslyd særlig godt.

Fungerer ikke passivt

Et annet irritasjonsmoment er at Beats ikke fungerer passivt. Det betyr at de selv ved bruk av ledning må ha strøm for at de skal fungere. Det hjelper litt at de skrur seg av automatisk når de ikke er i bruk i bluetooth-modus, men når ledningen er i skrur de seg ikke av. Dermed må du huske å ta ut ledningen for at de ikke skal gå tom for strøm.

Beats Studio Wireless ble utviklet og sluppet før Apple-overtagelsen i fjor sommer, og det er påfallende hvor lite dette føles som et Apple-produkt både når det gjelder design og funksjoner. Upraktiske løsninger og dårlige kvalitetsfølelse passer dårlig med Apple-navnet, og lydkvaliteten er heller ikke på et nivå som står til prisen. Vi får håpe Jony Ive og Apples produktutviklere er på saken, slik at Beats kan bli et merke som lever bedre opp til eierens rykte.

ENKLE: Betjeningen består av den store b-knappen i tillegg til av/på-knapp og volum.
ENKLE: Betjeningen består av den store b-knappen i tillegg til av/på-knapp og volum. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning