Definitive Technology Symphony 1 

Design-klokker rettet mot de kresne

Men lyden står ikke helt til forventningene.

LETT TILGJENGELIG: Betjeningsknappene er plassert langs kanten av høyre klokke.
LETT TILGJENGELIG: Betjeningsknappene er plassert langs kanten av høyre klokke. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Tidløs design

+ Enkle i bruk

- Lite effektiv støykansellering

- Dempet diskant

Definitive Technology er nok mest kjent for store hi-fi-høyttalere av høy kvalitet, men vårt kjennskap til merket stammer først og fremst fra PC-høyttalerne Incline som vant vår stortest i fjor sommer. Nå har de sluppet sine aller først hodetelefoner, og det er bare å slå fast at kvalitetsfølelsen er akkurat som forventet.  

Symphony 1 har fått en design som verket er retro eller hypermoderne, og vi vil heller kalle den tidløs og stilfull. Både den kraftige metallbøylen og de tykke skinnputene utstråler kvalitet, det er ingen tvil om at Definitive Technology ikke har spart på noe når det gjelder materialer og utforming. 

Blant de beste på komfort 

De nevnte putene sitter godt rundt ørene uten å klemme, og den polstrede bøylen over hodet er akkurat passe myk. Det skal likevel sies at slike skinnputer kan bli i overkant tette og klamme ved lengre tids bruk, og det er tilfelle også her. Problemer er imidlertid mindre når man sitter stille enn når man er i bevegelse, og disse klokkene passer nok uansett best i førstnevnte situasjon på grunn av størrelsen. 

Symphony 1 er også veldig brukervennlige, med lett tilgjengelige knapper på baksiden av høyre klokke. Der finner du start/stopp i tillegg til volum opp og ned, og på undersiden finner du av/på-knapp i tillegg til bluetooth-knapp og av/på-knapp for støykansellering.  

TIDLØSE: Vi opplever Symphony 1s design som stilfullt og gjennomtenkt.
TIDLØSE: Vi opplever Symphony 1s design som stilfullt og gjennomtenkt. Foto: Produsent

Dempet diskant 

Lydmessig er dessverre ikke Symphony 1 en helt udelt positiv opplevelse. Diskanten er nemlig litt i overkant forsiktig, og vi opplever dermed hele lydbildet som litt dempet og fjernt. Det er veldig synd, for resten av frekvensspekteret er veldig detaljert og levende, og de avgir den følelsen av ro bare høykvalitetshodetelefoner kan produsere. Symphony 1 kan nok fungere godt til akustisk musikk med mye aktivitet i mellomtone-spekteret, men pop og rock, som har mye av informasjonen sin i diskanten, vil ofte låte litt for dempet og fjern.  

Spesifikasjoner: Definitive Technology Symphony 1 

 • Bluetooth-standard: Ukjent, støtter AptX 
 • NFC: Nei 
 • Maks lydnivå: 97 dB 
 • Element-størrelse: 50 mm 
 • Frekvensspekter: 8 hz–28 kHz 
 • Batteritid: 15 timer 
 • Aktiv bruk med kabel: Ja 
 • Passiv bruk: Ja 
 • Håndfri-funksjon: Ja 
 • Mål: 175 x 205 x 95 mm 
 • Vekt: Ikke oppgitt 
 • Inkludert: 3,5 mm lydkabel, mikroUSB-kabel, oppbevaringsboks 

Det er også synd at Symphony 1 låter flere hakk dårligere i passiv modus, der man mister enda mer diskant og liv i musikken. Støykanselleringen påvirker også mellomtonen litt for mye, og lyden blir litt hul med funksjonen avslått.

Lite effektiv støykansellering

I tillegg er det et problem at støykanselleringen har ganske liten effekt sammenlignet med de andre i testen, og hvit støy slipper igjennom nesten uhindret mens flystøy bare blir dempet litt. Heldigvis gir de kraftige putene rundt ørene den del passiv demping som veier opp for den manglende aktive dempingen. 

Vi opplevde også noen andre irritasjonsmomenter med Symphony 1. Vi synes for det første det er litt underlig at de slår seg av automatisk først etter 3 timer med inaktivitet og kun om ANC er påslått. Symphony 1 skal også kunne kobles til PC med USB og dukker da opp som en egen lydenhet, men dessverre fikk vi dem aldri til å faktisk spille lyd.  

Vi opplever den dempede diskanten som en skuffelse som trekker ned, men om dette er lyden du er ute etter vil du få et par flotte hodetelefoner som er praktiske å bruke, ser bra ut og er komfortable å ha på. Bare husk at støykanselleringen heller ikke er særlig effektiv.

LETT TILGJENGELIG: Betjeningsknappene er plassert langs kanten av høyre klokke.
LETT TILGJENGELIG: Betjeningsknappene er plassert langs kanten av høyre klokke. Foto: Produsent.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning