Effektiv, men slitsom

TEST: 5.1 Alt-i-ett-system: Philips HTS8100

Lydanlegg med DVD-spiller lever effektiv surroundaction, men å lytte over lang tid kan bli i mest slitsomme laget.

Publisert Oppdatert

5.1 Alt-i-ett-system: Philips HTS8100

Fakta

 • DVD-spiller
 • Pseudo surround sound bar
 • Subwoofer med innebygd surroundforsterker
 • Ambisound surround teknologi
 • Dolby Digital, DTSDolby
 • Pro-Logic II720p/1080i/1080p oppskalering
 • On-screen menyer
 • FM/AM tuner

Tilkoblinger

 • HDMI-utgang
 • RGB Scart-utgang
 • Komponent video utgang
 • 2 x analog audio innganger
 • Elektrisk digital inngang

Philips' HTS8100 Ambisound surroundlyd og hjemmekinoanlegg passer utvilsomt fint under en hvilken som helst 37- eller 42-tommers flatskjerm. Den slanke og pent-designede «lydstangen» kan også henges på veggen - utstyr for oppkobling følger med i pakken - og med HDMI-utgang og støtte for video-oppskalering opp til 720p, 1080i og 1080p passer den som hånd i hanske sammen med siste generasjons flatskjermer.

Til forskjell fra andre pseudo surroundsystemer, bruker Philips' Ambisound teknologi seks høyttalerelementer, i stedet for å stole på at sidevegg-refleksjoner skal projisere surroundlydene over til lytteren.

Stille partner

Bassen tas hånd om av den medfølgende subwooferen, og den stilige boksen skjuler også forsterkeren. HTS8100s DVD-spiller takler både DVD+/-R/RW -disker i tillegg til plater med MP3, WMA, JPEG og DiVX-filer. Oppkoblingen og installering går lett som en lek. Smart surroundprosedyren gjør at du kan spesifisere romtype og plassering av systemet i forhold til stoler og sofa, og tilpasse det perfekt til din egen stue.

Her er det ikke noe fancy surround sound modus, og Ambisound-knappen skifter rett og slett bare mellom automatisk eller stereomodus og lydspor via én eller flere kanaler. Det fins flere forhåndsinnstilte EQ modes skreddersydd for henholdsvis musikkavspilling eller filmvisning. Du kan også justere bass og diskant, men her er det litt begrenset i forhold til mulighetene.

Bildemessig er det bra - spesielt ser bildene svært bra ut via HDMI-inngangen. Og med oppskalerte bilder øyner vi faktisk enda litt hvassere og mer solide bilder. Også bilder via komponent inngangen og RGB-scarten leverer sterke og vibrerende farger, hvis du har en litt eldre TV.

Lyden er frempå og detaljert, og presenterer filmer med et bredt og involverende lydbilde. Surround-lyden kommer fint frem på vår testfilm, Toy Story 2, og HTS8100 greier å gi inntrykk av at lyder og effekter foregår bak deg i rommet.

Hysteriske høytoner

Dessverre har diskanten og høytonende en tendens til å bli litt påtrengende under lengre lytteperioder, og overraskende nok er det ingen måte å temme de hysteriske høytonene på med standardinnstillingene. Basstonene fra den elegante subwooferen er like entusiastiske - og like vanskelige å temme - viser det seg, for eksempel der den durer i vei i åpningsscenen der Buzz fyker gjennom elvedalen for så å lande på planeten Zurg. Da er det lettere å lytte til musikk med HTS8100 - bass- og diskantnivåer er bedre integrert med musikk og sanger enn med film.

Til syvende og sist vil nok HTS8100 appellere mest til dem som ønsker seg et lekkert system med minimalistisk design. Det ser fabelaktig ut og er lett å bruke, men de litt for løpske nivåene både med bassen og diskanten, gjør det litt slitsom å se for eksempel lengre actionfilmer med omfattende bruk av effekter og surroundlyder.

Testscene

Toy Story 2Det høres virkelig ut som lyden kommer fra alle krinkler og kroker av rommet i flyplasscenen, men de lysere tonene kan litt slitsomme i lengden.

"Lyden er offensiv og detaljert, og bildene ser svært bra ut via HDMI-inngangen."

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning