Stor plasmagigant

Samsung PS64D8005

Utmerket plasma-TV med god 3D og Smart TV-funksjoner.

STOR: For cirka 25.000 kroner får du en gigantisk plasmaskjerm som leverer gode bilder både på 3D og 3D.
STOR: For cirka 25.000 kroner får du en gigantisk plasmaskjerm som leverer gode bilder både på 3D og 3D.
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Gode 2D-bilder

+ Smart TV

+ Design

+ Funksjoner

+ Svær skjerm til en OK pris

- Litt hoppende lysstyrke

- Litt treg for gaming

- Kun ett par 3D-briller

- Noen skyggeeffekter på 3D

Spesifikasjoner: Samsung PS64D8005

 • Størrelse: 64 tommer
 • Type: Plasma
 • Trådløst nettverk: Ja
 • 3D: Ja, aktiv
 • Oppdateringshastighet: 200 Hz
 • Oppløsning: 1920 x 1080
 • TV-mottager analog: Ja
 • TV-mottager digital: Ja
 • Scart med RGB: Ja, 1 x
 • HDMI: 4 stk. versjon 1,4
 • ARC: Ja
 • Komponent inn: Ja, 1x
 • Lansert: 2011
 • Annet: Smart TV

Samsung PS64D8005 var en av de mest etterlengtede 3D-TV-ene da den ble lansert i 2011. Den svære 64-tommers skjermen passer godt inn i «jo større, jo bedre»-mantraet.

Samsung PS64D8000 har et flott design med en børstet sølvaktig metallramme og den er, i plasmasammenheng, tynn.

I samme serie er det også lansert en 51 tommer versjon (PS51D8000).

Funksjoner

PS64D8005 kommer med kun ett par av Samsungs komfortable aktive 3D-briller. Dette ser litt stakkarslig ut for en high-end TV, men på introduksjonstidspunktet var denne TV-en en del billigere enn konkurrerende modeller i denne klassen.

TV-en har det Samsung kaller Real Black Filter-teknologi, som skal toppe svartnivået og du finner også Smart TV-funksjoner, en nettleser og Skype.

Du får også et godt utvalg tilkoblinger, blant annet fire HDMI (v. 1.4), to USB-porter, nettverk, trådløst nettverk og en D-Sub-port for PC. USB-portene kan brukes for å spille video, bilder eller musikk fra en ekstern lagringsenhet.

Det trådløse nettet (eller kablet) gir deg tilgang til Smart TV-funksjoner, den åpne nettleseren og i tillegg aksess til innhold på DLNA-enheter. Formatstøtten er god.

De omfattende kalibreringsmulighetene inkluderer justering av fargerommet, justering av rød, grønn og blå og en tipunkts hvitbalansejustering.

Du får også med bildeprosesseringsverktøy for alle som ikke er redde for eksperimentere med dem og inkluderer digital og MPEG støyfilter og Samsungs egen vri på den nesten universelle 600 Hz subfelt-teknologien som pulserer hver plasmacelle gjentatte ganger for hver bilderamme for å booste lysstyrke, stabilitet og bilder i bevegelse.

Det er litt overraskende at Samsung ikke har gått for THX eller ISF-sertifisering for denne TV-en, men vi antar at TV-en hadde taklet det om de hadde gått for slik sertifisering.

GOD LYD: Høyttalerne på Samsung PS64D8005 klarer å lage et lydbilde som kan måle seg mot den svære skjermen.
GOD LYD: Høyttalerne på Samsung PS64D8005 klarer å lage et lydbilde som kan måle seg mot den svære skjermen.

Bildekvalitet

Den rene størrelsen av bildet på denne skjermen understreker hvorfor 3D fungerer bedre når det okkuperer en større del av synsfeltet. Bortsett fra en smule uskarphet ved bevegelsesbilder, er 3D Blu-ray-bildene like skarpe som 2D Blu-ray, noe som minner oss om fordelen aktiv 3D har over passiv 3D. Her er ikke noen spor etter horisontale linjer på tvers av skjermen. Bildet på PS64D8005 er imponerende klart med rike farge.

Samsungs Bluetooth-baserte briller tar ikke bort like mye lysstyrke som noen av brillene til rivalene og skjermen har nok dynamikk i bildet til å unngå skitne farger og detaljfrie mørke områder, som vi har sett på noen 3D-plasmaer tidligere.

Notorisk vanskelig materiale, som Golden Gate-broen i Monsters vs. Aliens, er svært ren med nesten ingen støy fra såkalt ghosting (doble bilder).

En scene i «To på rømmen» der hundredevis av lanterner flyter mot en mørk sky fremstår med åpenbare doble ekkoer av seg selv på hver side. Ethvert lyst element i en hovedsakelig mørk 3D-sekvens lider også av ghosting.

PS65D8005 er konsistent mer suksessfull med 2D. Motoren som oppskalerer standardkilder, inkludert lavkvalitets TV-signaler og streamet materiale fra nettet, til 1080p gjør det bemerkelsesverdig bra.

Selv den kjipeste kilde ser skarp og, for en 65 tommers skjerm, er dette gjort med en umerkelig mengde støy.

Denne TV-en leverte en av bransjen beste HD-bilder da den var ny i 2011.

Kontrastfilteret får svarte partier av bilder til å se flere grader dypere og mer overbevisende ut enn de tidligere modellene og dette uten at det går på bekostning av detaljene i skyggepartiene.

Detaljnivået i HD-kilder er overveldende og gir bildet det nivået av nyanser som særmerker de alle beste TV-er og projektorer.

Bevegelsesbildene til TV-en, enten det er 1080p/24 eller standard definisjon, er mer normale enn det vi vanligvis ser fra Samsung.

Fargene er eksplosive, selv når vi bruker det relativt tilbakeholdne Movie-innstillingen. Hva mer er, det tar ikke mye arbeid å justere fargene i menyene, selv om disse ikke inkluderer en sekunder justering for å gjøre metningen i fargene troverdige. Og selv det minste skift eller uttoning er håndtert uten at vi ser bånding eller blokkering av noe slag.

Noen hudtoner og dyprød kan se litt oransje ut, spesielt med standard oppløst materiale og lysstyrken hopper litt rundt - spesielt i det «Dynamiske» modusen. Men disse feilene er ikke store nok, skjer ofte nok eller er aggressive nok til at vi heiser det røde flagget. En liten bekymring er at bildet kan se litt hissig ut (noe de fleste plasma gjør) om du kommer for nær, men på normale avstander er ikke dette noe problem.

Til slutt i den negative avdelingen, har PS64D8005 en smule forsinkelse på innsignalene. I «Game»-modusen målte vi i snitt en forsinkelse på 60 ms, noe som er nok til at det går ut over ytelsen.

Lyd

SMART TV: Samsung PS64D8005 byr på Samsungs Smart TV-funksjoner.
SMART TV: Samsung PS64D8005 byr på Samsungs Smart TV-funksjoner.

Der er nok kraft og dynamisk nivå i høyttalerne til å produsere en lydscene som er omtrent akkurat stort nok til å matche den enorme 64 tommers skjermen. Mellomtonen lyder ikke krampaktig og overlesset og diskanten er til stede med glød uten at den høres harsk og pinglete ut. Bassen er litt prosessert og popaktig heller enn naturlig og dyp, men er likevel en kraftig forbedring i forhold til tidligere TV-er fra Samsung.

TYNN: TIl en plasma å være er PS64D8005 ikke veldig tykk.
TYNN: TIl en plasma å være er PS64D8005 ikke veldig tykk.

Konklusjon

Det er mulig at vi strekker det litt når vi kaller en TV som koster over 25.000 kroner for et kupp. PS64D8005 er enkel å bruke til tross for at det er en ganske sofistikert skjerm. Fjernkontrollen er enkel og grei og med ett-trykks tilgang til imponerende mange funksjoner. TV-menyene er attraktive og bra organisert med et ekstra ess i ermet i form av interaktive på-skjermen hjelpemenyer. Uansett hvor du beveger musen over et valg, får du en kort forklaring på høyre side av skjermen hva den valgte funksjonen gjør.

PS64D8005 er en vakker TV og har funksjoner som Smart TV, utallig innstillingsmuligheter for bildet og aktiv 3D.

Ytelsen er også svært imponerende. Spesielt i 2D der TV-en leverer gode, naturlige, kontrastrike og skarpe bilder med gode farger.

3D-bildene er også for det meste gode, selv om det dukker opp noen skyggeeffekter når bildene inneholder lyse elementer mot mørke bakgrunner.

Alt i alt gir PS64D8005 mye for pengene. Den er ikke like god som Panasonics VT30-serie, men har andre fordeler som blant annet en god Smart-TV-funksjon.

Vi liker spesielt godt designet på PS64D8005 og gjør ingen kompromisser på funksjoner eller tilkoblinger. Smart TV-funksjonene er et høydepunkt og når TV-en produserer svært gode 2D-bilder og som regler gode 3D-bilder og alt dette til en pris som ikke er alt for ille for en 64 tommers skjerm.

Les også:

Test: Nikon D7100

3D: En stor skjerm gir en bedre 3D-opplevelse.
3D: En stor skjerm gir en bedre 3D-opplevelse.

Billig og bra trådløs handsfri til bilen

Test: Nokia Lumia 620

Test: Jabra Revo - stilig hodesett med god lyd
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning