PS2 på PS3

Spill PS2-spill på PS3

Tør du ikke gå over til PS3 fordi du har skuffer og skap fulle av PS2-spill? Frykten er ubegrunnet. De fleste spill laget til PS2 virker utmerket også på PS3 – om du har riktig versjon.

PS3
PS3
Publisert Oppdatert
PS2-spill på PS3 går fint så lenge du har 60 eller 80 GB-versjonene av PlayStation 3.
PS2-spill på PS3 går fint så lenge du har 60 eller 80 GB-versjonene av PlayStation 3.

PlayStation 3 har hatt en tøff start. For det første fikk Xbox råde grunnen alene i nesten ett år før Sony klarte å få PlayStation 3 på gaten. I tillegg har det vært litt smått med spill tilgjengelig på PlayStation 3. Det siste argumentet er det ikke hold i - så lenge du har kjøpt riktig versjon av PlayStation 3. Har du 40 GB-versjonen av PlayStation 3 kan du slutte å lese nå, fordi den støtter ikke bruken av PlayStation 2 spill.

Har du derimot kjøpt PlayStation 3 versjonene med 60 eller 80 GB disk, er du ovenpå (80 GB er ikke til salgs i Norge). Her får du nemlig støtte både for spill laget for PlayStation 3 og PlayStation One. Du får i dag 60 GB-versjonen av PS3 for cirka 5.000 kroner, mens kommer unna med cirka 3.500 kroner for versjonen med 40 GB.

For å sjekke hvilke PS2- og PS One-spill som kan spilles på PlayStation 3 kan du gå til denne nettsiden:http://www.us.playstation.com/Support/CompatibleStatus.

Noen søk her viser at langt de fleste PS2 spill vil fungere uproblematisk på PS3. Selv har vi med hell testet WRC Evolved på PS3.

For å spille PS2 spill på PS3 bør du sørge for å ha den siste firmware-oppdateringen installert (versjon 2.10 i skrivende stund). For øvrig er det bare å sette spillet i spilleren og følge instruksjonene du får på skjermen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning