Test: Projektorboks

Sony KDS-55A2000

Først for dem som ikke vet hva en bakprojeksjons-TV er. Kort forklart er det rett og slett en projektor bygd inn i en TV slik at den projiserer bildet på skjermen fra innsiden av TV-en.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lav pris for stor skjerm.

- Innsynsvinkel.

Bakprojeksjons-TV-er er langt tynnere i dag enn de pleide å være, men enda har de et stykke igjen før de kan konkurrere med LCD og Plasma. Fordelen er at de er langt billigere å produsere i store størrelser.

A2000 er altså en TV av denne typen. Desto større TV-en er, desto dypere blir den, og 55 tommer gjør at Sony må ha en dybde på 48 cm.

Dårlig innsynsvinkel

Det er imponerende å sette seg ned foran A2000 og sette i gang en film. Du kunne like gjerne vært på kino. Men vi oppdager snart en av bakprojeksjonens ulemper. Innsynsvinkelen er mye dårligere enn på en vanlige LCD-TV. Fra rundt 170 grader på LCD har du plutselig en innsynsvinkel på 130 grader her. Vertikalt er det enda verre med en innsynsvinkel på 60 grader. Det fører til at hvis du sitter litt for nært TV-en og reiser deg opp så vil øvre halvdel av skjermen mørkne betydelig, men med en avstand på 3 meter eller mer burde det dog gå greit.

Sony 55A2000 bruker 3LCD-teknologi. Det vil si at den har tre bildebrikker som behandler hver sin grunnfarge, også blir alt blandet sammen til et bilde på skjermen, og er det noe som er imponerende på denne skjermen, bortsett fra størrelsen, så er det fargene. Hele bildekvaliteten er i det hele tatt imponerende, men det må ekte HD-materiale til for å få denne skjermen til å skinne. Da kan du skru opp skarpheten litt og nyte et glassklart bilde.

Billig moro

Bakprojeksjon har som sagt sine ulemper, men samtidig er prisen såpass lav, og bildekvaliteten er det ingenting å si på, og det er vanskelig å se på denne uten å få lyst på den. Så har du plass, lyst og råd er det bare en ting å gjøre: Løp og kjøp!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning