TEST: MBS-100

Sony Ericsson Bluetooth høyttaler

Vi har testet den nye bærbare og oppladbare høytaleren fra Sony Ericsson, MBS-100. Den har en sær form og en forholdsvis unik funksjonalitet som mobil og trådløs høytaler. Dette føles mer som en kuriositet enn et Hi-Fi produkt. Vi har testet lydballen til Sony Ericsson.

Publisert Oppdatert

Høytaleren krever mye oppmerksomhet. Mange liker ikke utseendet av denne, og det kan virke som om Sony Ericsson sikter mot de med åpne sinn. Da et uttall produsenter konkurrerer om det gigantiske markedet av iPod-tilbehør, er det få som produserer for Walkman-telefoner. Sony Ericsson har altså her et produkt som er tilpasset Walkman-telefoner, komplett med Walkman-logo. Den kobler til telefonen med Bluetooth, som gjør høytaleren kompatibel med alle enheter som støtter grensesnittet "A2DP/AVRCP" eller strømmende musikk.

Walkman er en merkevare som har tålt tidens tann, og introduksjonen i Sony Ericssons telefoner har vært en formidabel suksess. Dette er ikke den første høytaleren Sony Ericsson har lansert, men dette er den første trådløse og måneformede.

I bruk var den lett å leve med. Den har to knapper på bunnen, en på/av-knapp og en Bluetooth-knapp. Et lys i fronten av høytaleren forteller deg at den er på, koblet til Bluetooth eller søker etter Bluetooth. For å koble til mobiler, trenger mobilen å søke etter Bluetooth-enheter. En Bluetooth-kode senere, og den fungerer som et trådløst håndsett.

Lydkvaliteten er slik man forventer fra en mono-høytaler med trådløst grensesnitt. Den låter ikke bra, har en tydelig skurrete lyd og minner om bærbare radioer fra 80-tallet. Lyden er rett og slett ikke pen, og høytaleren egner seg dårlig til musikk. Spesielt Rock låter fryktelig dårlig i denne trådløse høytaleren.

Alt i alt er Sony Ericsson MBS-100 morsom, men litt poengløs. Utseendet skremmer nok mange fra å bruke denne i offentlighet, og en lyd av lav kvalitet hjelper nok heller ikke.

Den billigste nettbutikken selger musikkballen for 409 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning