Test: Panasonic Lumix LZ7

Skikkelig zoom

Panasonic Lumix LZ7 gir deg hele 6x optisk zoom, men har det mer å by på?

Publisert Oppdatert

Panasonic Lumix LZ7

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 7,2 megapiksler
  • Optisk zoom: 6x
  • Nærgrense: 5 cm
  • LCD-skjerm: 2,5 tommer
  • Størrelse: 9,9 x 6,2 x 3,3 cm
  • Vekt: 184 gram

Lumix LZ7 er det mest avanserte av de to nye kameraene i Panasonics LZ-serie. Alternativet er LZ6 som har mindre LCD-skjerm og ikke kan ta opp video med lyd.

Tykkfallent

Kameraet ligger i overkant av to tusenlapper i pris, og konkurrerer dermed i samme prisklasse som for eksempel Cyber-Shot W80 fra Sony.

Nå er ikke LZ7 et kompakt lommekamera slik W80 er. Kameraet er heller tykkfallent med en tykkelse på hele 3,3 cm. Men samtidig gir den deg hele 6x optisk zoom, dobbel bildestabilisering og en videooppløsning på hele 848 x 480 piksler. Det får du ved å velge 16:9 på videofunksjonen og dermed utvides den horisontale oppløsningen, og det har vi selvsagt ingenting imot. LCD-skjermen er 2,5 tommer stor og kameraet har en maks lysfølsomhet på ISO 1250.

Mangler litt

Når det kom til bildekvaliteten fant vi det naturlig å sammenligne med nettopp Sony W80 siden det ligger i samme prisklasse og har meget god bildekvalitet. Samtidig har den like høy oppløsning og like stor bildebrikke (1/2,5 tommer).

Her avsløres det ganske raskt at Panasonic ikke når helt opp til konkurrenten, i alle fall ikke ved lav ISO. Fargene er ikke like klare og detaljene ikke like fint gjengitt som det vi ser hos W80. Samtidig er det klart mer korn hos Panasonic LZ7. Forskjellen jevner seg litt mer ut ved høyere ISO-verdier, men vi heller mot Sonys bilder også her.

Bra med zoom

Panasonic Lumix LZ7 er kanskje ikke best på bildekvalitet i sin klasse, men likevel liker vi kameraet. Bildene er tross alt ikke dårlige og for dem som liker å ha mye zoom å leke seg med er dette et billig alternativ.

Bildestabilisatoren hjelper til med å gi skarpe bilder selv om du bruker full zoom på frihånd, om det er lys nok. Litt mangelfullt er det for dem som liker litt manuell styring, men for alle andre vil dette være et greit kjøp.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning