Sennheiser G4me Zero

Rådyrt og råbra

Sennheiser G4ME Zero er ett spillheadset av den dyre typen, men til gjengjeld gir den en veldig god lydopplevelse.

STILIG: Sennheiser G4ME Zero har et pent utseende, og leverer rå lyd i tillegg.
STILIG: Sennheiser G4ME Zero har et pent utseende, og leverer rå lyd i tillegg. Foto: Sennheiser
Publisert Oppdatert
KUNSTSKIN: Øreklokkene til G4ME Zero er foret med kunstskinn, og er såkalt lukkede klokker. Dermed stenger de ute lyden fra omgivelsene.
KUNSTSKIN: Øreklokkene til G4ME Zero er foret med kunstskinn, og er såkalt lukkede klokker. Dermed stenger de ute lyden fra omgivelsene. Foto: Sennheiser

Skal du ha et headsett, kan du velge å punge ut med mindre enn en hundrelapp, eller du kan gå for varianter til over 3000 kroner. Hvis du da ikke bare velger en god trådløs høyttaler.

Sennheiser G4ME Zero er et gaming-headsett i den dyre enden av skalaen, og det uten å levere så mye ekstra som surround, aktiv støydemping eller trådløs tilkobling.

Et bra headset trenger ikke koste mer enn en 1000-lapp, så hvordan rettferdiggjør Sennheiser at deres G4me Zero har en veiledende pris på 2080 kroner?

Det åpenbare svaret er bedre lydkvalitet, og det leverer G4me Zero til gagns.

I tillegg virker hele headsettet grundig gjennomtenkt. Her har man ikke tatt noen snarveier, men gjort alt for å levere både god lydkvalitet, god komfort og å gjøre det praktisk i bruk.

God støydemping

For det første synes vi Sennheiser har lykkes med å lage et kult design på headsettet. Det er av typen over-øret, hvilket vil si at det omslutter hele øret. Det er også lukket, noe som gir gode støydempingsegenskaper.

Slike øreklokker kan fort kjennes både stramme, vonde og svette etter noen timers bruk, men ikke G4me Zero.

De er overraskende behagelige til tross for at de sitter stramt på plass og er har et trekk av kunstskinn. Det er nesten så man ikke tenker over at man har dem på seg.

Spesifikasjoner for Sennheiser G4ME Zero

  • Type: Lukkede, omsluttende øreklokker
  • Impedans øreklokker: 150 ohm
  • Tilkobling: 2 x 3.5 mm
  • Frekvensrespons mikrofon: 50 Hz - 16,000 Hz
  • Frekvensrespons øreklokker: 10 Hz - 26.000 Hz
  • Støyfjerning øreklokker: Nei
  • Støyfjerning mikrofon: Ja
  • Maks volum: 108 dB
  • Kabellengde: 3 m
  • Vekt: 312 gram

Lavest nettpris: 2080 kroner hos www.mpx.no

www.sennheiser.no

Praktisk løsning

Mikrofonen kan ikke tas av, men kan vippes opp så den ligger langs hodebøylen. Når man gjør dette settes den automatisk til lydløst, noe som er veldig praktisk.

Volumkontrollen sitter på høyre øreklokke, så man slipper å fikle og lete langs ledningen etter den. Ledningen på sin side er av type som det godt skal gjøres å få krøll på, og den er hele 3 meter lang.

G4me Zero har ikke aktiv støydemping, bare dempingen du får gjennom putene som dekker øret.

Det fungerer veldig bra. Den stenger ikke ute all lyd, men det blir dempet nok til at det ikke er plagsomt.

Viftesus fra vår stasjonære PC ble så godt som borte, til tross for at vi har et grafikkort som suser kraftig når den må dra litt tung grafikk.

Åpen lyd

Selve lyden er overraskende åpen til å komme fra lukkede øreklokker, og krystallklar. Du burde ikke ha problemer med å høre når du er nær en fiende, og alt fra spillmusikk til skudd og eksplosjoner gjengis klart og realistisk.

PRAKTISK: Sennheiser G4ME Zero kan klappes sammen og legges i en praktisk medfølgende reiseveske.
PRAKTISK: Sennheiser G4ME Zero kan klappes sammen og legges i en praktisk medfølgende reiseveske. Foto: Sennheiser

Øreklokkene har ikke surroundlyd, og det kan noen ganger være vanskelig å vite om en lyd kommer rett forfra eller rett bakfra, men stort sett skjønner man det ut fra situasjonen.

Mikrofonen har aktiv støydemping, og leverer god og klar lyd. Den kan være litt var på at man plasserer den riktig i forhold til munnen, mend et er ikke noe stort problem.

Også når det gjelder avspilling av film og musikk duger G4me Zero bra. Bassen er god, uten å være overdøvende, og de lyse tonene er vel definerte.

Mange synes lyd fra lukkede øreklokker kan bli litt innestengt, men vi fikk ikke den følelsen i veldig stor grad fra G4me Zero.

Alternativ

For de som likevel vil ha litt åpnere lyd og frisk luft til ørene finnes søsterproduktet G4me One, med åpne klokker og tøytrekk istedenfor kunstskinn.

Man kan alltids lure på hvorfor man skal gidde å bruke to tusenlapper på et par øreklokker som verken er trådløse, har aktiv støydemping, surroundlyd eller har eget USB-lydkort, slik mange billigere headset har.

Svaret er overlegen lydkvalitet og komfort. Sennheiser G4ME Zero gir rett og slett det lille ekstra.

Les også:

Samsungs gigant-nettbrett imponerer

ALLSIDIG: Sennheiser G4ME Zero er først og fremst et spillheadsett, men fungerer veldig bra til film og musikk også.
ALLSIDIG: Sennheiser G4ME Zero er først og fremst et spillheadsett, men fungerer veldig bra til film og musikk også. Foto: Sennheiser

En spill-PC som ikke bråker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning