Test: TomTom Go 720

Øker forspranget

TomTom har alltid utmerket seg som de aller beste på bilnavigasjon, men i det siste har konkurrentene tatt innpå. Derfor sparker TomTom kraftig ifra, og øker forspranget igjen, med splitter nye Go 720.

Publisert Oppdatert

TomTom Go 720

Spesifikasjoner:

  • Skjerm: 4,3" wide
  • Kart: Vest-Europa
  • Sømløse kart: ja
  • Kartgrunnlag: Teleatlas
  • GPS: SirfStar III
  • TMC: Ekstrautstyr
  • MP3: ja
  • Bluetooth: ja
  • Bildeviser: ja
  • Fotobokser: abonnement

Sammen med fjellstø navigasjon er Go720 spekket med ekstrafunksjoner. For det første har den en meget bra handsfreefunksjon via Bluetooth. Foruten å besvare eller gjøre anrop rett fra skjermen, har enheten både SMS-funksjonalitet (mot enkelte telefoner) og mulighet til å hente opp hele telefonboken. Du kan selvsagt også ringe opp interessepunkter som er registrert med telefonnummer i kartverket.

For det andre har den også en lettbetjent MP3-spiller som er meget bra integrert med navigasjons- og telefondelen. Siden den kan kobles til bilstereoen med både integrert FM-transmitter, Bluetooth A2DP og linjeutgang, kan den erstatte både dyre handsfreeløsninger, kompliserte CD-vekslere og stabler med CD-er i hanskerommet

Forbedre kartene selv

En av de aller viktigste nyhetene i Go720 er muligheten for å gjøre endringer i kartverket dersom du finner feil eller mangler. Dette plottes enkelt inn i menysystemet, og neste gang enheten kobles til TomTom Home-programvaren på PC-en, lastes informasjonen opp til TomTom. Samtidig kan du laste ned forbedringer andre har registrert, men du kan velge å laste ned kun endringer verifisert av TomTom eller endringer rapportert av mange.

Selve navigasjonsopplevelsen er like solid som den alltid har vært på TomTom, men presise og lettforståelige instruksjoner og oversiktlig skjermbilde. Ruteplanleggingsmulighetene er gode, også når du sitter innendørs uten GPS-signal, og menysystemet er ekstremt brukervennlig. Dessuten har du stor frihet til å tilpasse alt fra skjermbilder til alarmer og varsler. Nytt er også at du kan lese inn egne instrukser i stedet for å bruke standardstemmene, en prosedyre som tar rundt 15 minutter.

Snytt for TMC

Dette er en fantastisk GPS, men at TomTom ikke leverer RDS-TMC (trafikkmeldinger over FM-radio) som standard er gnient! Go 720 støtter det, men du må ut med 6-700 kr for modulen som lar deg ta inn meldingene.

Vi er heller ikke spesielt imponert over festebraketten som følger med. Den har for kort fot, slik at GPS-en blir stående altfor langt inn på dashbordet, og dessuten er sugekoppen for dårlig. Heldigvis kan skikkelige fester til de aller fleste bilmodeller fås fra svenske Brodit, men det vil jo koste ekstra.

Til slutt noterer vi at verken tekst-til-tale-funksjonen (opplesing av gatenavn, SMS osv.) eller talegjenkjenningsfunksjonen (innlesing i stedet for inntasting av kommandoer og adresser) tilgjengelig på norsk.

Go 720 kaprer så vidt sekseren, og gjør det takket være fjellstø navigasjon, mulighet til å forbedre kart, suveren brukervennlighet, god PC-programvare og meget velfungerende ekstrafunksjoner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning