Nokia Purity Pro by Monster

Mye teknologi, masse trøkk

Med ungdommelig utseende følger også ungdommelig lyd.

SYNLIG: Nokia og Monster har tatt frem et stilig produkt som gjør at du ikke forsvinner i mengden.
SYNLIG: Nokia og Monster har tatt frem et stilig produkt som gjør at du ikke forsvinner i mengden. Foto: Truls Steinung, HjemmePC
Publisert Oppdatert
GOD LYD: Purity Pro fra Nokia leverer et solid lydbilde.
GOD LYD: Purity Pro fra Nokia leverer et solid lydbilde. Foto: Truls Steinung
SITTER GODT: Nokia Purity Pro sitter godt på øret.
SITTER GODT: Nokia Purity Pro sitter godt på øret. Foto: Truls Steinung

Spesifikasjoner

  • Batteritid: 24 timer med lydavspilling og samtaler
  • Standbytid: 7 dager
  • Vekt: 280 g
  • Lengde: 190mm
  • Bredde:185mm
  • Dypbde: 60mm
  • Kabellengde: 120 cm
  • NFC: Ja
  • Oppgitte kodeker: Apt-X
  • Annet: Slår seg på når de foldes ut, og ANC slås automatisk på når de tas på. Polstret oppbevaringsveske.

Førsteinntrykket av Nokia Purity Pro er todelt. Vårt testeksemplar er den røde utgaven og det er liten tvil om at de skriker «se på meg».

De er også tilgjengelig i gult, hvitt og heldigvis også svart som helt klart ville vært vårt førstevalg. De mer ungdommelige anlagte av kjøperne der ut skal få ha de andre fargene for seg selv.

På den andre siden er det heller ingen tvil om at de også utstråler kvalitet. De er riktignok hovedsakelig av plast, men de føles likevel solide med en kraftig bred bøyle over hodet som holder dem på plass. Putene er gode og myke og burde i utgangspunktet føre til god komfort over lang tid.

Dessverre er ikke opplevelsen av å ha Purity Pro på hodet udelt positiv likevel. Til å være den typen hodetelefoner som skal omslutte øret helt, så er de nemlig i minste laget og de kan dermed sitte litt for stramt. Det hjelper heller ikke at putene virker litt for grunne slik at innsiden av klokkene klemmer mot øret. Dette er ikke umiddelbart plagsomt, men kan bli det over lenger tids bruk.

Stor og tung lyd

Purity Pro imponerer med et bredt lydbilde der stereobredden får komme til sin rett og det øvre frekvensspekteret har vi ingenting å si på.

Diskanten er presis og ren uten å være masete og det er god plass for musikk med et stort lydbilde å utfolde seg. Bassen vil det muligens være mer delte meninger om, og vi må i hvert fall kunne karakterisere den som fremtredende. Det er vel heller ingen overraskelse at et hodetelefonpar som dette har mye bass, og vi må understreke at for de som liker hodetelefonene sine slik, så byr Purity Pro på et stødig og fint definert bassregister som ikke roter til resten av lydbildet.

Purity Pro er blant de mest funksjonsrike i testen. For det første slår de seg på når man folder dem ut og av når man legger dem sammen. Dermed er de rett og slett ikke utstyrt med en av-knapp og det har vi heller ikke savnet i særlig grad. I tillegg har de en sensor som gjør at den aktive støydempingen automatisk slår seg på når man tar på klokkene, og det er en morsom opplevelse å ta på klokkene og først etter omtrent et sekund oppleve at det blir merkelig stille rundt en.

Bortsatt fra at en av/på-knapp er fraværende, er Purity Pro godt utstyr på knappefronten, og man finner volum opp og ned på den ene klokka, og en kombinert start/stopp-knapp sammen med hopping frem og tilbake på den andre. Volumknappene kan være litt knotete å finne med fingrene fordi de ligger helt i profil med kanten av bøylen, men man vender seg greit til det.

Masse teknologi

Den nevnte støydempingen fungerer fint og gjør disse til en av de mer egnede hodetelefonene i støyende miljøer. Videre støtter de også Apt-X for overføring over Bluetooth. Denne funksjonen må være støttet av telefonen for å kunne dra nytte av den.

Videre er Purity Pro utstyrt med NFC slik at du enkelt kan koble den til enheter med NFC-støtte kun ved å holde dem inntil hverandre, og de har fordel av å også kunne fungere som et vanlig kablet hodetelefonpar ved hjelp av den medfølgende lydkabelen og jack-inngangen man finner på undersiden av den ene klokka.

I og med at de er merket med Nokia er det vel heller ingen overraskelse at støtten for Windows-telefoner er ekstra god, noe som betyr at funksjonsknappene vil fungere med telefonen også i kablet modus.

Purity Pro er store og tunge og egner seg dermed dårlig for folk som skal ut og være aktive mens de bruker dem. Har du planer om å sitte stille og lytte til musikk godt isolert fra omverdenen og har en forkjærlighet for bass, så passer nok Purity Pro bedre.

Bare husk på at de sitter stramt rundt ørene.

Les også:

Les dette om du hater Windows 8

Test: Samsungs nye 9-serie med bærbare PC-er er helt rå

Test: LG G2 - sjekk hvor denne mobilen har plassert knappene
STORE: For noen kan tyngden og størrelsen til Nokia Purity Pro trekke ned.
STORE: For noen kan tyngden og størrelsen til Nokia Purity Pro trekke ned. Foto: Truls Steinung

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning