Lyd i hele huset

Lyd i hele huset

PC-en er et perfekt lydanlegg og kan helt ut erstatte det klassiske stereoanlegget. Det gjelder også om du ikke ennå er klar for å ta steget fullt ut og gå over til en mediesenter-PC.

Publisert Oppdatert

Lydkomponentene som sitter i en moderne datamaskin er i stand til å levere minst like bra lyd som et Hi-Fi-anlegg, særlig dersom høyttalerne er gode. Og maskinens ressurser er tilstrekkelige til at du kan spille musikk samtidig som du gjør noe annet, uansett om det dreier seg om tekstbehandling eller tunge spill. Men jeg vil ha lyd overalt - på kjøkkenet, i badstuen og ute foran garasjen. Dette blir for mye for datamaskinen, som må kaste inn håndkleet, men her kan det gamle stereoanlegget gjøre jobben. Koble lydkortets utgang til aux-inngangen på forsterkeren din. Ledninger får du i alle stereobutikker.

Monter så høyttalerpar overalt der du vil ha lyd. Du trenger ikke de råeste høyttalerne, de gamle til stereoanlegget holder sikkert, og du kan også få kjøpt bra billighøyttalere. Den største jobben blir å trekke ledninger fra alle høyttalerne til forsterkeren, men først kobler du dem til en høyttalerveksler, en boks som gjør at du kan velge hvilke høyttalere du vil sende lyden til. En slik får du for noen hundrelapper. Denne kobler du så til forsterkerens høyttalerutganger.

Nå kan du velge hvor i huset du vil ha musikken din ved å slå på forsterkeren og trykke på knappene på høyttalerveksleren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning