Olympus Mju 760

Liten og tøff

Olympus µ 760 gjør ikke mye av seg, men dette er både et billig og kompakt kamera som tåler en støyt.

Publisert Oppdatert

Olympus Mju 760

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 7,1 mp
  • Optisk zoom: 3x
  • LCD-skjerm: 2,5 tommer
  • Nærgrense:8 cm
  • Mål: 5,4 x 9,9 x 2,44 cm
  • Vekt: 120 gram

Olympus µ 760 er et forholdsvis billig kamera, men i god olympus-tradisjon er det værbestandig og tåler både litt vann og støv. Den har en oppløsning på 7,1 megapiksler og 3x optisk zoom. LCD-skjermen er 2,5 tommer stor og har en oppløsning på 230.000 piksler. Nærgrensen er på 8 cm og den har et internminne på 18 MB. Kameraet bruker xD-kort, hvilket bare Olympus og Fujifilm bruker, positivt er det likevel at det følger med et minnekort på 512 MB, noe som er nok for de fleste. Videofunksjonen er ikke helt på topp siden den bare filmer med 15 bilder i sekundet, men videooppløsningen på 640x480 piksler er det ingenting å si på.

Stødige bilder

µ 760 kan by på en optisk bildestabilisator, noe som er sjeldent på et så billig kamera. Ulempen er at du ikke kan aktivere den uten også å aktivere den digitale bildestabilisatoren, noe som kan innebærer en økning av lysfølsomheten.Olympus har tydeligvis lært litt av Canons menysystem. Har kan du trykke en funksjonsknapp også bla deg ned gjennom funksjoner på venstre side av skjermen. Vi liker Canons grensesnitt veldig godt, så i vår bok er det bare positivt at Olympus kopierer Canon på det punktet.

Litt rusk

Olympus kan ikke skryte på seg verdens beste bildekvalitet med µ 760. Den gir litt lite skarphet og litt mye korn, men ikke så mye at den jevne forbruker vil legge merke til det uten å sammenligne direkte med bedre kameraer. Men dette er tross alt et billig kamera, så litt får man tåle.

Kameraet gir greie bilder og er enkelt å bruke, og det er alt man trenger fra et kamera i denne prisklassen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning