Test av JVC LT-37DG8BU

Kompromiss-TV

Etter å ha konkurrert med en rekke produsenter som leverer LCD-skjermer til svært lave priser, tar JVC nå steget inn i budsjettklassen med LT-37DG8 – en LCD-skjerm på 37 tommer til snaue 12.000 kroner.

Publisert Oppdatert

12.000 kr for en 37 tommer uten full-HD virker kanskje ikke som en budsjettskjerm med dagens LCD-priser, men LCD er en kvalitetsleverandør, og i den sammenhengen er ikke prisen så alt for ille. Naturlig nok er det vanskelig å levere en prikkfri kvalitetsskjerm til budsjettpris - derfor må produsenten inngå noen kompromisser. For det første er LT-37DG8 HD-klar, men ikke full HD, med en oppløsning på 1366 x 768. De to HDMI-inngangene støtter ikke 1080P, og kommer, uvanlig nok, heller ikke med mulighet for D-Sub PC tilkobling.

Rene og klare bilder

Når det kommer til selve bildebehandlingen, virker den godt ivaretatt av JVCs eget DynaPix system. Men nærmere undersøkelser viser at det ikke er DynaPix full HD versjonen som følger med, slik du får med dyrere modeller fra JVC. Her får du varianten DynaPix Plus, som blant annet mangler noe av prosesskraften og kontrastforsterkingen som du får med den mer avanserte og utviklede varianten.

Men DynaPix Plus leverer greie bilder, det er ikke det, og inkluderer for eksempel JVCs Digital Image Scaling Technology (DIST), for å bedre kunne skalere kilder med ulik oppløsning til TV-ens naturlige oppløsning, i tillegg til å inneholde verktøy for fargebehandling (Colour management).

Når det gjelder menyene på skjermen, er det ikke fryktelig mye å benytte seg av - det er vel strengt tatt bare «Digipure» som automatisk forbedrer kontrasten. Da er det desto mer gledelig å registrere at LT-37DG8 tross alt leverer greie og fine bilder sammenlignet med andre skjermer i denne priskategorien.

Imponerende farger

Vi var spesielt imponert over hvor effektivt skjermen gjengir de fargesprakende scenene i testfilmen vår, Con Air (Blu-ray), som for eksempel utendørsbildene fra Lerner flyplass. Like prisverdig er hvor godt LT-37DG8 ivaretar finere detaljer og nyanser i filmen. Bluray-versjonen av Con Air er faktisk noen av de reneste og skarpeste bildene vi har sett på lang tid, og LT-37DG8 greier å fange renheten og klarheten til og med av svært detaljerte bilder med mye tekstur, som dem av de vrakede flyene etter kampsekvensen på flyplassen.

Det er heller ikke mye bildestøy å sette fingeren på i scener med bevegelser, som i forfølgelsen av Cyrus the Virus. Så selv uten 100Hz, eller noen lignende hjelpesystemer, har LT-37DG8 gjort en god jobb med å minimere LCD-teknologiens velkjente problemer med bildestøy og tap av oppløsning ved mye fart og bevegelser.

Komfortabel behandling

Som de siste punktene på skrytelista, kan vi nevne at også standardkilder kommer ut med svært godt resultat på LT-37DG8 og at lyden er kraftig og fyldig. Så hva er det som røper at vi her har å gjøre med en lavprismodell? Skjermen kommer til kort når det gjelder sortnivåer. Det som skulle vært en kullsvart nattehimmel er grått og flatt. Dette smitter også over på fargene i mørke scener - de kan da fremstå som litt kunstige og unaturlige.

Så om du er opptatt av disse innvendingene, bør du vurdere å legge noen sedler ekstra på bordet for å få full uttelling i alle ledd, men i forhold til prisen funker den bra.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning