Vakker, voldelig og vanskelig

Gears of War

Forventningene til actionspillet Gears of War på Xbox 360 har vært enorme. Nå viser det seg at det har spillet også jammen fortjent.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Særdeles velskapt actionspill, med nydelig og grøssinspirert, nestegenerasjons spillgrafikk og stemningsfull musikk

- Ikke spesielt original handling

Gears of War

  • Spill: Gears of War
  • Plattform: Xbox 360
  • Type: Action
  • Online-tilkobling: Ja

Gears of War er intet mindre enn det perfekte machospillet for alle som elsker snerrende monstre, blodige skytescener og menn med overdimensjonerte muskler. En av dem, Marcus Fenix, har nylig sluppet ut fra fengsel, etter å ha gjort opprør mot hæren kalt Coalition of Organized Goverments. Nå er han tilbake, med et utseende som kan skremme livskiten ut av Bruce Willis og en stemme som får Vin Diesel til å høres ut som en kastratsanger. Fenix, altså du, hives inn i handlingen i noe som ser ut til å være etterdønningene av det som må ha vært en slags armageddon. Sammen med et par andre skal du nedkjempe Locust Horde, en hær bestående av ufyselig blanding av monster og menneske.

Byr på utfordringer

Handlingen er altså ikke så veldig original. Men for en gangs skyld er det fint at fokus ikke er på handlingen. Spillet er nemlig så vellykket som skytespill at for mye handling nesten ville ha forstyrret. Spillet er som skapt for konsollspilling og man skjønner intuitivt hvilke knapper som skal brukes til hva. Dermed kan man bruke kreftene på å løpe fra steinblokk til steinblokk, ta dekning og skyte løs på alt som rører seg av fiender. Og krefter trenger du, for lett er spillet ikke, selv ikke på det letteste av de to vanskelighetsgradene.

Vellykket

Gears of War er rett og slett det perfekte overskulderen skytespillet. Sci-fi omgivelsene er detaljrike og stygg-pene, bakgrunnsmusikken perfekt og etter et par timer med intens spilling er undertegnede så stiv i skuldrene at jeg må ta en pause. For å fortsette fråtsingen i det som er Xbox 360s mest vellykkede actionspill så langt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning