Test: Panasonic TH-42PZ70

Full HD Plasma

Endelig en 1080P plasmaskjerm for massene! Men det er mulig bare hardcore full-HD-fans er villige til å punge ut de ekstra kronene denne skjermen koster.

Kampscenene i natten drar nytte av TH-42PZ70s imponerende svartnivåer og håndtering av bevegelser.
Kampscenene i natten drar nytte av TH-42PZ70s imponerende svartnivåer og håndtering av bevegelser.
Publisert Oppdatert
Imponerende tung og fantastisk bra organisert fjernkontroll.
Imponerende tung og fantastisk bra organisert fjernkontroll.
Panasonic TH-42PZ70 er slank og lekker.
Panasonic TH-42PZ70 er slank og lekker.

Panasonic TH-42PZ70

Fakta

  • Størrelse: 42 tommer
  • Teknologi: Plasma
  • Oppløsning: 1920 x 1080 piksler
  • Kontrastforhold: 10.000:1 (dynamisk)
  • HDMI: 2 stk.
  • Komponent: 1 stk.
  • PC-inngang: 1 stk.

Det er ikke gjort i en fei å forminske plasmapiksler. Det er grunnen til at det tok så mange år før vi fikk se full-HD plasmaskjermer med 1920 x 1080 pikslers oppløsning. Panasonic TH-42PZ70 er en slik skjerm. En plasmaskjerm på 42 tommer og med en sympatisk prislapp på 14.500 kroner. Det gjør den til den første full HD plasmaskjermen som på like vilkår kan måle seg med full HD 42 tommers LCD-skjerm.

Siste skvis

Det er ikke så mye som vekker oppsikt med utseendet til TH-42PZ70. Også når det kommer til tilkoblinger er det ikke mye som tyder på at vi har med en råtass av en plasmaskjerm å gjøre. Det er praktisk talt ingen ting som skiller den fra tilkoblingene du får med en hvilken som helst skjerm i våre dager.

Mye av ekstrautstyret og finessene i TH-42PZ70 finnes også i PX70, som vi testet i forrige Gadgets. Sentralt for disse er bildeprosessoren Viera V-Real Pro, som inkluderer muligheten for å oppskalere kilder med lavere oppløsning til 1080P og støyreduksjon.

Med hjelp av Panasonics Real Black Drive og det nye Deep Black Filter, kan TH-42PZ70 briske seg med en høy kontrast på 10.000:1. Takket være disse systemene er også bildene i det store og det hele suverene. Når kaptein Barbossa og gjengen hans tar seg frem under vann på vei til skipet til Norrington i vår testfilm, Pirates of the Caribbean (Blu-ray), er det med en filmaktig realisme og nerve som overgår alle LCD-utfordrerne i denne testen. Fargegjengivelsen er også jevnt over mer naturlig enn hos LCD-skjermene - nyanser og toner i hud og ansikt, som for eksempel hos fangene i fortet Black Pearl angriper, er levende og naturtro gjengitt. Eneste lille minus her er at rødt av og til kan tendere mot oransje. Et pluss i margen til TH-42PZ70 er at det ikke er noen utydeligheter eller slørete bilder, slik som ofte oppleves med LCD-skjermer.

Litt bedre bilder enn forgjengerne

Og hva så når det gjelder den fulle HD-oppløsningen? Blir bildene skarpere enn med Panasonics plasmaskjermer med oppløsning på 1366 x 768? Ja, men ikke i veldig stor grad. For eksempel er skatten i grotten til Barbossa hakket mer klar og med tydeligere tekstur. Fargene er også mer subtile takket være den økte pikseltettheten til TH-42PZ70.

At ikke forskjellen på bildekvaliteten mellom Panasonics HD-Ready og full-HD 42-tommere er større, skyldes nok mer størrelsen på skjermen heller enn at det eventuelt skulle være noen problemer med TH-42PZ70. Men det betyr også at Panasonic TH-42PX70 fortsatt er et greit alternativ for folk flest, mens hardcore HD-fans som vil ha det aller beste og er villige til å betale litt ekstra nok burde gå for TH-42PZ70.

Finn laveste nettpris her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning