Kodak EasyShare EX1011

Flott trådløs bilderamme

Kodak leverer en bilderamme som er stor, pen og enkel å betjene.

Publisert Oppdatert

Kodak bilderamme

Spesifikasjoner:

  • Størrelse: 10"
  • Oppløsning: 800x480
  • Batteri: Nei
  • Wifi: Ja
  • Fjernkontroll: Ja
  • Internminne: 128 MB

Med sine 10 tommer i 16:9-format er Kodak EasyShare EX1011 en del større enn konkurrenten fra Samsung. Når man har knotet med knapper på baksiden av digitale fotorammer en stund, er det en stor befrielse å bruke en ramme med enkel og intuitiv fjernkontroll, som denne fra Kodak. Fjernkontrollen fungerer godt, også på flere meters avstand, så her er det ingen grunn til å reise seg fra sofaen når du skal bytte album.

Kodaks ramme er også enkel og grei å koble til hjemmenettverket. Her har du imidlertid ikke like mange muligheter til å vise bilder fra nettet som med Samsungs ramme. Men hvis du laster opp bilder til nettsiden Kodak Gallery, blir de tilgjengelige fra et ikon som dukker opp i hovedmenyen. Enkelt og praktisk. Også andre maskiner som deler bilder over hjemmenettverket dukker opp automatisk. Det er praktisk å kunne ligge på sofaen og overføre bilder til rammen, uten å måtte koble til med USB-kabel.

Rammen fra Kodak støtter film i MPEG1 og MPEG4-format. Når du har konvertert film til et format og en oppløsning rammen forstår, kan den vise film som en del av en lysbildefremvisning.

Også Kodak leverer en ramme med god bildekvalitet. Fargemetningen er kraftig, og gjør at særlig naturbilder ser veldig bra ut. Men den kraftige fargemetningen gjør samtidig at hudtoner ikke gjengis helt naturlig. Svartnivå og innsynsvinkel er gode, men også denne skjermen har for dårlig innsynsvinkel fra undersiden, og skjermen bør derfor ikke stå oppreist. Selv om oppløsningen på en så stor skjerm med fordel kunne ligget høyere enn 800x480 punkter, får du gode bilder ut av denne fotorammen.

Tilkoblingspunktene er plassert på siden av rammen, men minnekortene synes likevel ikke på forsiden. Den støtter de vanligste minnekortene; CF, MS, SD, XD og MMC. Dessverre har ikke Kodak funnet plass til en ordinær USB-inngang, slik at du må bruke en medfølgende ledning med overgang fra mini-USB hvis du vil koble til en minnepinne.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning