SoundTouch: Bose med Sonos-lignende musikkløsning

Bose byr på trådløs musikk i alle rom

Systemet har fått navnet SoundTouch og tre nye WiFi-tilkoblede spillere er annonsert.

Publisert Oppdatert

På et pressearrangement i New York denne uka, viste hi-fi-produsenten Bose fram sin nye løsning for å fylle alle rommene i huset med lyd. De har kalt systemet SoundTouch og det kan minne en del om funksjonaliteten Sonos allerede er kjent for å levere. Vi var til stede for å ta en nærmere titt.

Tre størrelser

Foreløpig vil SoundTouch-produktporteføljen bestå av tre nye wifi-tilkoblede spillere Bose har kalt SoundTouch 30 WiFi, SoundTouch 20 WiFi og SoundTouch Portable WiFi.

Dette er altså tre helt like spillere i forskjellige størrelser, med unntak av at den minste har mulighet for batteridrift.

Designen er stilren i sort og hvit og vi vil tro at de burde kunne plasseres diskret i det i fleste rom.

Vi fikk også en liten lyttetest av hver av dem, og førsteinntrykket var at de leverer et stort og fullendt lydbilde med kraftig bass. Likevel var det den minste portable utgaven som gjorde størst inntrykk med et lydbilde som var imponerende stort og balansert til å komme fra en så liten høyttaler. Vi ble også imponert da vi testet Bose Soundlink Mini tidligere i år.

Vi avventer naturlig nok en endelig dom over lyden til vi eventuelt får testet disse enhetene skikkelig.

Alle SoundTouch-enhetene man har tilkoblet trådløsnettet, kan kontrolleres fra appen som er tilgjengelig for iOS, Android, MacOS og Windows. Der får man tilgang til lokale lydkilder på nettverket, tusenvis av internett-radiokanaler og for amerikanere og australiere også nettradiotjenesten Pandora.

Bose lover at andre strømmetjenester skal legges til etter hvert og de nevnte i den sammenheng Deezer, men forhåpentligvis vil også populære tjenester som Spotify dukke opp på et senere tidspunkt, uten at Bose ville si noe konkret om det under onsdagens arrangement. Det er også verdt å nevnte at alle enhetene støtter Airplay.

Satser på brukervennlighet

Et poeng Bose var opptatt av å fremheve, var at SoundTouch-enhetene skal være enkle å bruke, og det understrekes av det sparsommelige brukergrensesnittet på selve spillerne. Der finner man nemlig bare seks forhåndsinnstillingsknapper i tillegg til volume opp/ned, en aux-knapp og en av/på-knapp.

Disse seks forhåndsinnstillingene kan tilpasses i appen og det interessante er at de kan være hva som helst fra en lokal spilleliste, via en utvalgt radiokanal til et forhåndsbestemt album. Dermed trenger man bare å trykke på en eneste knapp på spilleren eller i appen for å starte avspilling av disse forhåndsvalgte kildene. En morsom detalj er også at Bose har latt seg inspirere av hvordan bilstereoer fungerer ved at man ganske enkelt kan holde en av knappene inne så vil det albumet eller den kanalen som spilles av for øyeblikket bli lagret som en forhåndsinnstilling.

Bose sikter også mot at appen skal gjøre det enkelt å velge hvilken enhet musikken skal sendes til og justere volum separat for hver av dem. Man kan også spille av musikk fra flere ulike kilder på hver sin enhet samtidig eller synkronisere samme musikk til alle spillere. Vi fikk mulighet til å prøve ut appen på en Nexus 7, og vårt førsteinntrykk var at den virket oversiktlig og responsiv med et ryddig grensesnitt som gjorde det enkelt å finne fram.

Flere fjernkontrollmuligheter

Alle de tre appene kommer med en enkel infrarød fjernkontroll, men Bose vil også selge en Wifi-tilkoblet fjernkontroll som er utstyrt med en liten skjerm som viser hva som spilles for øyeblikket, i tillegg til de seks forhåndsinnstillingsknappene og et hjul rundt kanten som styrer volum. Med denne følger det også med en brakett som gjør at den kan festes på veggen, og Bose tenker seg at den kan henges opp ved lysbryteren slik at man kan slå på både lyset og musikken i sammen slengen.

På lengre sikt kan det se ut til at så godt som alt Bose tilbyr av enheter skal få SoundTouch-funksjonalitet, og det inkluderer et kommende 2.1-sett med små satellitthøyttalere og en tilhørende subwoofer, oppdaterte utgaver av produktene i Wave-serien og hjemmekino-serien, og to ulike høyttalersett for utebruk.

De tre SoundTouch-enhetene skal være i salg fra Bose sine nettsider allerede fra i dag, og vil bli tilgjengelig i butikker snart. Prisene er satt til 5799 kroner for SoundTouch 30, 3299 kroner for SoundTouch 20 og 3299 kroner for SoundTouch Portable.

Demonstrasjonen foregikk hos Bose i New York. Produsenten betalte for reisen.

Les også:

Sjekk bildene tatt med Nokias nye supermobil

TEST: Bose QC20i - i-øret ørehøyttalere med aktiv støydemping

TEST: Dette er den beste kameramobilen akkurat nå

Kan du disse Dropbox-triksene?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning