Nikon D3200

Billigkamera med høy oppløsning

Nikon D3200 har fått 24,2 megapikslers oppløsning og kan filme i full HD, og du kan få det i rødt.

LIKT: Utseendemessig ligner D3200 forgjengeren, men har blitt oppgradert med høyere oppløsning på 24,2 megapiksler og skarpere skjerm.
LIKT: Utseendemessig ligner D3200 forgjengeren, men har blitt oppgradert med høyere oppløsning på 24,2 megapiksler og skarpere skjerm. Foto: Nikon
Publisert Oppdatert

Nikon lanserte idag en oppfølger til sitt populære billigspeilrefleks D3100, og den nye modellen heter logisk nok D3200.

Den mest tydelige endringen er nok at D3200 har fått høyere oppløsning. Mens D3100 hadde 14,2 megapiksler, gir D3200 deg hele 24,2 megapikslers bilder. Det er bare Sony som har levert like høy oppløsning i APS-C klassen tidligere.

Men det er selvsagt andre forbedringer ombord også. Skjermen er fortsatt bare 3 tommer, men oppløsningen er oppgradert til VGA-oppløsning. Lysfølsomheten går nå opp til ISO 6400, men kan bare utvides ett steg til ISO 12.800. D3100 hadde lysfølsomhet bare til ISO 3200, men kunne til gjengjeld utvides to steg slik at du kom opp til ISO 12.800 på den også.

Enkelt

GUIDE: Nikon har lagt seg i sælene for å gjøre D3200 så brukervennlig som mulig. Med Guide-modusen får du en enkel veiledning for forskjellige scenarioer.
GUIDE: Nikon har lagt seg i sælene for å gjøre D3200 så brukervennlig som mulig. Med Guide-modusen får du en enkel veiledning for forskjellige scenarioer. Foto: Nikon

D3200 er ment å være et kamera for førstegangskjøpere og kompaktkameraeiere som vil ta steget opp til speilrefleks.

Derfor tilbyr Nikon kameraet i to farger, for dem som bryr seg om mer enn det fototekniske. I tillegg til sort kommer den også i rødt.

At er et begynnerkamera vises også på Guide-funksjonen i kameraet. Denne gir deg enkle trinnvise veiledninger om hvordan du stiller inn kameraet for forskjellige situasjoner.

Dermed kan selv nybegynnere få litt mer ut av speilreflekskameraet sitt enn å bare kjøre det på full automatikk.

Full HD video

Filming i full HD er selvsagt fortsatt på plass, og nå får du endelig også egen mikrofon som ekstrautstyr. Et etterlengtet tillegg for alle som vil ha litt bedre videolyd. Autofokusen skal også ha blitt bedre, ifølge Nikon. Velger du å filme i 720p-oppløsning kan du få opptak med 60 bilder i sekundet.

HØYOPPLØST: Bildebrikken til Nikon D3200 har en bildebrikke på 23,2 x 15,4 mm, elelr såkalt APS-C størrelse. Oppløsningen er på 24,2 megapiksler.
HØYOPPLØST: Bildebrikken til Nikon D3200 har en bildebrikke på 23,2 x 15,4 mm, elelr såkalt APS-C størrelse. Oppløsningen er på 24,2 megapiksler. Foto: Nikon

Om bildekvaliteten har måtte lide noe for at man har presset enda flere piksler inn på bildebrikken til D3200 er vanskelig å si noe om før vi har fått testet kameraet.

Nikon har iallefall sluppet noen eksempelbilder tatt med D3200, som du kan se i full oppløsning ved å klikke linkene under. Disse ser unektelig fine ut, men er selvsagt tatt under optimale forhold.

Trådløs sender

Verdt å merke seg er at Nikon også lanserte en liten Wi-fi-sender idag, kalt WU-1a. Denne kan kobles til kameraet og dermed la deg overføre bilder trådløst til Android-mobilen din slik at du kan legge dem ut på Facebook eller Twitter. iOS-enheter vil støttes etterhvert.

Denne gjør det også mulig å fjernstyre kameraet ditt fra mobilen. Du kan se søkerbildet fra kameraet på mobilskjermen, hvor du så kan trykke utløserknappen.

Prisen for selve kamerahuset vil ligge på ca. 5000 kr, mens et kit med et 18 - 55 mm zoomobjektiv er satt til 5800 kroner. Kameraet skal være i salg fra 15. mai.

TRÅDLØST: Nikon WU-1a er en liten trådløs sender du kan koble til D3200. Den gir deg muligheten til å sende bilder trådløst, og å kontrollere kameraet fra mobilen din.
TRÅDLØST: Nikon WU-1a er en liten trådløs sender du kan koble til D3200. Den gir deg muligheten til å sende bilder trådløst, og å kontrollere kameraet fra mobilen din. Foto: Nikon
FARGERIK: Nikon D3200 leveres også i en rød variant.
FARGERIK: Nikon D3200 leveres også i en rød variant. Foto: Nikon

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen