Apple iMovie

Det enkle valget

iMovie fra Apple er det enkle valget for små og raske prosjekt.

GOD KJØP: iMovie fra Apple er det enkle valget om du skal jobbe raskt, men kan bli litt enkel om du har litt avanserte ambisjoner med redigeringen din.
GOD KJØP: iMovie fra Apple er det enkle valget om du skal jobbe raskt, men kan bli litt enkel om du har litt avanserte ambisjoner med redigeringen din.
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Superenkel redigering

+ Rask

+ Gode delemuligheter

- Mangler en del muligheter rundt overganger, plakater og tekst

- Kan oppleves som litt for enkel for avanserte brukere

Spesifikasjoner: Apple iMovie for iPad

  • Språk: Norsk
  • Antall filmspor: 1
  • Antall lydspor: 4
  • Effekter, lyder, overganger og tekstplakater innebygd: Noe
  • Beste kvalitet ut: 1080p (1920x1080)
  • Systemkrav: iPad 2 eller nyere
  • Pris: 35 kroner

iMovie er et riktig og enkelt valg når du har dårlig tid. iMovie er trolig det raskeste og enkleste redigeringsprogrammet i denne testen.

iMovie fra Apple er et veldig effektivt verktøy når man kjapt skal sette sammen noen klipp til en fullverdig film med inngang, overganger og en utgang.

iMovie er målbasert. Du kan velge om du vil lage en tradisjonell film eller en trailer basert på samme mal som man bruker i Hollywood.

Enkelt

Klippene til filmen din i iMovie henter du fra kamerarullen eller en albummappe du på forhånd har synkronisert via iTunes. Filmklippene sorteres tidskronologisk, slik at det er enkelt å velge riktig rekkefølge på klippene. Stillbilder hentes inn på samme måte. Selv om man må legge til ett og ett klipp/bilde, gjøres det kun med en dobbelttapping med fingeren og du ligger til relativt mange elementer på noen minutter.

Lyd legges til på samme måte. Her vil temamusikken ligge i bakgrunnen og kun bli veldig tydelig når det ikke er lyd på filmklippet eller du viser et stillbilde.

Basert på malen du har valgt, så er det gjort noen valg for deg, som at det er brukt en standard overgang. Du kan i ettertid bytte ut disse enkeltvis om du ønsker det. Du kan også bytte mal om du finner ut at den valgte malen ikke passer.

Apple har også gjort det veldig enkelt å legge på «voice over» - altså en fortellerstemme til filmen. Har du sett «4 Stjerners middag» så hører du stadig kommentarene fra «fortellerstemmen» som er lagt på i ettertid. Dette kan du også enkelt gjøre i iMovie.

Apple har også gjort det enkelt å redigere enkeltklipp. Her er det bare å markere et klipp og så dukker det opp en meny som lar deg splitte og trimme videoklipp i tillegg til at du kan justere hastighet fra slow motion til hurtigfilm. Her følger lyden med, så om du ikke vil ha den raske morsomme eller den sakte og litt skumlere lyden, så må du inn og dele opp lydsporet og dempe lyden på den aktuelle sekvensen. Her er løsningen ikke veldig elegant, men enkel.

Det gjør at du relativt greit kan dempe lyden på et klipp, om du for eksempel skal legge stemme på det aktuelle klippet.

Den ferdige filmen kan lagres lokalt på filmrullen og du kan dele den til Facebook, YouTube, Vimeo og iTunes.

Det iMovie ikke byr på er fancy overganger, plakater, teksting eller rulletekst. Det får du først om du velger «trailer», men da er du til gjengjeld låst til Apples mal og vi tror ikke det er «trailere» de fleste av oss ønsker å lage mange av.

Rask

Det vi synes iMovie passer best til er å sette sammen flere små klipp til en samlet film. iMovie er lett å forstå og lett å bruke, slik at du etter litt trening bør kunne lage en film på noen få minutter. Det gjør at iMovie passer supert til å lage små filmsnutter du kan dele med venner og kjente via Facebook eller YouTube. iMovie har få eller ingen avanserte funksjoner, så her må du over på Pinnacle Studio om du vil gjøre mer.

Les også:

Test av Microsoft Surface Pro 3

Huawei Ascend P7 - en billig toppmobil

Luksuslyd i hagen: Test av trådløse høyttalere

DEL: iMovie for iPad har mange muligheter for deling av den ferdige filmen.
DEL: iMovie for iPad har mange muligheter for deling av den ferdige filmen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning