AEE Magic Cam S70 First Decent by Terje Haakonsen

Omfattende pakke

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bra bildekvalitet

+ Mange funksjoner

+ Stor tilbehørspakke

- Ufullstendig app

- Tungt undervannshus

- Kort batteritid

Sammen med Garmin er S70 alene om å leveres med LCD-søker, og S70 kommer med en omfattende tilbehørspakke.

Skjermen er avtagbar, akkurat som GoPros (der den er ekstrautstyr). Skjermen er nødvendig for å gjøre innstillinger i kameraet, og enkelte innstillinger kan kun gjøres på denne, og ikke i appen (som å snu bildet 180 grader). Det er litt kjedelig om man har lagt igjen både mobil og skjermen hjemme. En liten forsinkelse på bildet i appen er det, men det er ikke så ille. Forhåndsvisningen i appen stopper også opp når du filmer i full HD.

Med LCD-skjermen påmontert, vil vi si brukervennligheten er god, men her som med alle de andre kameraene er det en del å sette seg inn i før man behersker alle egenskapene. Dessuten synes vi AEE bør oppdatere appen til å omfatte absolutt alle innstillingsmuligheter i kameraet.

Festesystemet ligner GoPro, men er ikke kompatibelt. Her er det nemlig en ekstra finne i koblingen, noe som gir høyere friksjon enn hos GoPro. Det er bra, for her sitter det bom fast uten at vi må ta i altfor hardt med festeskruen. Kameraet er lett, men undervannshuset er tungt. Har du både LCD og undervannshus veier pakken nesten 250 gram, noe som er for tungt på en hjelm. Så lenge kameraet brukes i tørrvær er det dog ikke noe problem å droppe undervannshuset, men vi tror ikke kameraet alene bør brukes i regnvær uten huset.

Testens største tilbehørspakke og medfølgende, avtagbar LCD, det liker vi. Men undervannshuset er stort, tungt og virker overbygd.
Testens største tilbehørspakke og medfølgende, avtagbar LCD, det liker vi. Men undervannshuset er stort, tungt og virker overbygd. Foto: Foto: Trond Høgvold HjemmePC

Kameraet har videofunksjonali-tet omtrent som GoPro Hero 3+ Black Edition, minus 4K og 24 fps i HD-modusene. Du kan får 120 fps i 720p, mens i 1080p går du opptil 60 fps. Det gir de samme slowmotion-mulighetene som GoPros toppmodell, men i neste generasjon ønsker vi oss 120 fps også i 1080p.

Spesifikasjoner

 • 720p-video: 25, 30, 50, 60, 120 fps
 • 1080p-video: 25, 30, 50, 60 fps
 • Fotooppløsning: 16 megapiksler
 • Vidvinkel: 170 grader
 • Bildestabilisator: Nei
 • Trådløsfunksjon: WiFi
 • GPS: Nei
 • LCD-søker: Ja, avtagbar
 • Vekt kamera: 85/115 gram (uten/med LCD)
 • Vekt med hus: 214/247 gram (uten/med LCD)
 • Vanntett: 100 meter med hus
 • Målt batteritid 1080p/30 fps: 1t 49 min

Fotomulighetene er også som GoPro Hero 3+ Black Edition, bortsett GoPros «Continous» der man tar x antall bilder i sekundet så lenge utløserknappen holdes inne. Til gjengjeld har S70 testens mest høyoppløste fotofunksjon på 16 megapiksler.

Timelapse-funksjonen ligger under video og ikke foto, og den har vi et elsk/hat-forhold til. På den positive siden lager kameraet timelapsen selv som en video etter alt bildene er tatt. Da slipper du etterbehandlingen. Men funksjonen er tungvinn å bruke siden den kun kan aktiveres via menysystemet på LCD-skjermen og ikke i appen. Faktisk går kameraet tilbake på video så fort WiFi er aktivert, og må skrus av når du skal ta en timelapse.

Av andre funksjoner kan vi nevne en såkalt G-sensor, som kan starte og stoppe opptak automatisk idet du setter utfor bakken på ski. Når du stiller deg i heiskøen skal den da stoppe opptaket igjen. Bryteren for dette sitter i fronten sammen med WiFi og lysmålingsknappen. Det betyr at disse knappene er utilgjengelig når huset er i bruk. Uten bruk av huset, satte vi pris på muligheten til kjapt å bytte mellom spot- og evaluerende lysmåling.

Kameraet oppnådde den dårligste batteritiden i testen. På testen var WiFi deaktivert og LCD-skjermen tatt av, så bruker man dette vil batteritiden bli enda dårligere. Her bør man kanskje vurdere å kjøpe et ekstra batteri å ha med.

Lydkvaliteten er god når man ikke bruker huset, selv om det er litt bakgrunnsstøy. Med undervannshuset er lyden direkte dårlig, men det følger med et lokk som ikke er vanntett, men IP66-klassifisert (støv- og sprutsikkert), som gjør lyden noe bedre.

Videokvaliteten er på nivå med Garmin og GoPro Hero 3+ Black Edition, men skal vi være riktig kritisk er disse to noe bedre enn S70 på å tegne detaljer i skyggepartiene. Men skarphet, farger er veldig bra, og lysmåleren henger fint med når ting skjer fort. Dette er et kamera vi virkelig liker. Irritasjonsmomenter og mangler i appen trekker litt ned. Men bildekvalitet og omfattende tilbehørspakke gjør dette til et godt kjøp, så S70 berger femmeren med et nødskrik.

Les også:

Stilig alt-i-ett PC

Storskjermmobil til lav pris

En PC i karbon

Se flere saker fra: ... and action

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning