Test: Slingmedia Slingbox Pro

Lenket til TV-en? Prøv denne!

Nå er endelig Slingbox tilgjengelig i Norge. Dermed trenger du ikke benke deg til TV-en for å se hva som skjer. Nå kan du få akkurat det samme tilbudet på PC!

Slingbox Pro lar deg se TV på PC-en - hvor som helst, når som helst, bare du har nettilgang.
Slingbox Pro lar deg se TV på PC-en - hvor som helst, når som helst, bare du har nettilgang. Foto: Tron Høgvold
Publisert Oppdatert
Kontaktene på baksiden avslører at du kan koble til flere kilder - kontakten til høyre er imidlertid ikke HDMI, men en kontakt for en medfølgende dongel som blant annet tar komponent.
Kontaktene på baksiden avslører at du kan koble til flere kilder - kontakten til høyre er imidlertid ikke HDMI, men en kontakt for en medfølgende dongel som blant annet tar komponent. Foto: Trond Høgvold

Spesifikasjoner Slingbox

  • Komponent: ja
  • S-video: ja
  • Kompositt: ja
  • DVB-T MPEG4: nei
  • Eternett: ja
  • WLAN: nei

Konseptet er like enkelt som det er genialt. Plugg videosignalet fra dekoderboksen din inn i Slingbox, sett en nettverkskabel mellom Slingbox og routeren din, og vips så kan du logge deg på Slingboxen fra PC, og snart også mobiltelefon. Kanalskifte fungerer ved at du klistrer IR-emittere foran IR-øyet på dekoderboksen din.

Slingmedia kaller konseptet for place-shifting, siden det gir tilgang til TV nær sagt hvor som helst. Programvaren som brukes på PC-en gir imidlertid ingen funksjonalitet for time-shifting, altså å pause, spole tilbake i, eller ta opp programmer. Derfor fungerer Slingbox desidert best sammen med en PVR-boks. Slingbox gir nemlig nøyaktig den samme TV-funksjonaliteten på PC som du har hjemme i stua.

To versjoner

Slingbox kommer i to versjoner - Pro, som vi har testet her, og Solo. På Pro-versjonen har du mulighet til å koble til i alt tre signalkilder. DVD-spilleren kan være ett alternativ. I tillegg har den en DVB-T-tuner for gratiskanaler, men denne fungerer ikke med den norske MPEG4-standarden. Kanskje kan du bruke den mot de svenske gratiskanalene hvis du bor nær grensen. Dersom du kun har behov for å koble til en enkelt kilde, og da er det gjerne dekoderboksen, kan du derfor like gjerne gå for den rimeligere Solo-versjonen.

Installeringen av selve Slingbox-en er enkel, og det samme gjelder programvaren. Slingmedia har laget meget gode veivisere, riktignok ikke på norsk, som tar for seg alle skritt i konfigureringen. De har til og med laget en genial guide for å sette opp routeren for manuelt, med konkrete skritt-for-skritt-guider for en lang rekke populære routermodeller. Dette er nødvendig for å få tilgang til Slingbox fra internett.

Fjernkontrollkoder - potensielt problem?

Vi hadde store problemer med å få Slingbox til å bytte kanaler på vår Get-dekoder. Slingmedia sendte derfor en uoffisiell fix, og lovte at «norske» dekoderbokser ville være med i neste versjon av programvaren. Slingmedia har tydeligvis fokus på å støtte oppunder norske kunder, men siden det ikke er noe funksjon for å lære Slingbox-en fjernkontrollkodene selv, frykter vi at programvaren hele tiden vil henge etter i forhold til den stadige lanseringen av nye dekoderbokser. Det kan være en god ide å sjekke opp om din dekoder støttes før du slenger pengene på disken.

Når du ser TV på Slingplayer, som programvaren heter, og er koblet til på lokalnettverket, er bildekvaliteten faktisk overraskende bra. Det var lite å klage over selv i fullskjermsmodus på en 22-tommers skjerm. Logger du på fra internett, er det opplastingskapasiteten på nettlinjen din som avgjør kvaliteten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning