Fancy underholdningsmaskin

Test: HP Pavilion dv6740

HP Pavilion dv6740 er en gjennomført fancy underholdningsmaskin. Dessuten er den kraftig og stillegående.

Foto: unknown
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner HP

  • OS: Vista Home Premium
  • Prosessor: AMD Turion 64 X2 TL-60 @ 2,0 GHz
  • Skjermkort: Nvidia GeForce 8400M GS TurboCache
  • Skjerm: 15.4" med blank overflate som kjører WXGA 1280x800
  • Minne: 2 GB minne
  • Harddisk: 250 GB
  • HDMI: JA
  • Vekt: 2,76 KG

Med Pavilion dv6740 har HP laget en stilig og kraftig underholdningsmaskin, som baserer seg på et design HP har brukt en stund.

Lokket er svart og høyglanset, med HPs logo i sølv plassert i et hjørne. Lokket ser omtrent ut som Acers, men har i tillegg et sirkelmønster som ligger bakt inn i lokket. HP kaller dette "Imprint Finish". Åpner man lokket går det samme mønsteret igjen på håndleddsstøtten.

Rammen rundt skjermen er i samme farge som lokket, mens området rundt tastaturet ser ut som mattpolert aluminium. Men det er plast, bare så det er sagt. Det ser pent ut, og har man sansen for små, blå lamper blir man ekstra fornøyd. HP har hurtigknapper for medieavspilling plassert ovenfor tastaturet og hver av disse har et lite blått lys. Hurtigknappene er av berøringstypen, men i motsetning til på Acer er det ingen fare for å komme borti dem ved en feiltagelse.

Kabinettet gir et slankt men solid inntrykk, og det er heller ikke særlig tykt. Det er en stabil og kompakt pakke har HP laget her. Dessuten er pekeplaten testens beste. Vi falt for den helt glatte overflaten, som er svært behagelig i bruk.

Ytelsesmessig sørger en AMD Turion på 2 GHz for at HP-en inntar andreplassen i vår ytelsestest. Den sniker seg rett foran Fujitsu-Siemens, mens det er et lite stykke opp til Acer.

HP Pavilion dv6740 har 2 GB minne og en harddisk på 250 GB. 3D-kraften sørges for av et Nvidia GeForce 8400M GS. HP-en er ingen spillmaskin, men GeForce-brikken sørger for at maskinen tar andreplassen i 3DMarktestene våre. Har du litt eldre spill liggende, er det ikke noe i veien for å vekke til live gamle minner. Men prøver du deg med Crysis, blir du skuffet.

Pavilion dv6740 veier like lite som Toshiba, og den er bare noe få gram tyngre enn Asus. Dessverre inviterer ikke batterilevetiden til de helt store utfartene hvis det er langt mellom lademulighetene. I vår normalbrukstest kommer HP-en ut midt på treet med 2 timer og 31 minutter. Under filmtesten holdt den i 1 time og 13 minutter.

Lydkvaliteten på de innebygde høyttalerne er utmerket til å sitte på en bærbar. De er laget av Altec Lansing. Naturligvis leverer så små høyttalere lite bass, men på musikk gir de likevel et luftig og lite anstrengt lydbilde. Tale fremstår som tydelig og klar.

HP har plassert de fleste tilkoblingene på venstresiden og laderkontakten og på høyresiden. Der er den litt i veien om man har maskinen i fanget. Dessuten har de gått i samme fella som Acer, ved at de har klemt en USB-plugg mellom strømkontakten og DVD-brenneren. Nok klaging. Som seg hør og bør på et hjemmekinokraftverk har den en HDMI-kontakt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning