Test: Logitech Harmony One

Touch-skjerm gjør susen!

Det er ingen tvil om at Logitech har et ganske genialt konsept i fjernkontrollserien Harmony. Problemet er bare at konfigureringen er så omfattende.

Logitech Harmony One
Logitech Harmony One
Publisert Oppdatert

Bare så det er sagt, rent funksjonsmessig er ikke nye Harmony One noen revolusjon, for stort sett gjør den akkurat samme jobben som de andre Harmony-modellene. Den kan programmeres til å fungere med nær sagt alt som bruker IR, og du kan programmere makroer for å styre flere enheter samtidig, det vil si aktiviteter som DVD-titting og konsollspilling.

Det som er nytt med Harmony One, er skjermen. For det første har den blitt større, og for den andre er den nå trykkfølsom. Det hjelper enormt på brukervennligheten. Dessuten kan du legge egne JPEG-bilder inn som ikoner på skjermen, for eksempel TV-kanallogoer. Knappene har også fått ny utforming, og i det hele tatt virker Harmony mer ergonomisk riktig enn noen gang. Det gjør One til den mest effektive Harmony-fjernkontroll noensinne.

Konfigureringsprosessen har blitt enklere, men regn med å måtte gå tilbake til programvaren for å «tweake» oppsettet en god del ganger før du er helt i mål. Til dette trengs en god porsjon tålmodighet, og ikke minst full kontroll på hvordan ditt eget anlegg fungerer. Hvis du ute etter en kjapp fiks, er ikke Harmony løsningen for deg, og du vil ende opp med bare enda en fjernkontroll.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning