Genial på papiret

Test: TomTom FM Transmitter

Av og til virker produkter rett og slett geniale. TomToms FM Transmitter til navigasjonsenhetene Go 710 og Go 910 er et slikt produkt, men i praksis er noe av genialiteten borte.

Publisert Oppdatert

TomTom FM Transmitter er et feste for TomTom Go 710 og Go 910, og kan overføre taleinstruksjoner, mobilsamtaler og musikk fra navigasjonsenheten og over på bilradioen via en ledig FM-frekvens.

Produktet til TomTom er enkelt å sette opp (pass på at du har riktig programvareversjon på enheten, v6.5 eller senere) og alt fungerer slik det skal. Utfordringen er FM-båndet. I Oslo-området, og sikkert i andre byer også, er det nærmest umulig å finne en «tom» FM-frekvens. Kjører du over lengre distanser vil også din ledige frekvens trolig ikke forbli det heller.

Dette fører til noe skurring i bilseteroen - noe som til en viss grad er forstyrrende. Lyden fra TomTom-enheten i seg selv var upåklagelig. På minussiden har vi notert at festet hadde problemer med å holde navigasjonsenheten i riktig posisjon og at dersom alle funksjonene skal utnyttes blir det mange ledninger på dashbordet. I tillegg gjør vi oppmerksom på at en bieffekt av å bruke FM-båndet til å overføre taleinstruksjoner er at bilradioen blir okkupert.

Vår konklusjon er at TomTom FM Transmitter kan være et nyttig ekstrafunksjon dersom du har en Go 710 eller G910 fra før. Ideen er god, men i praksis følger det med noe plunder og heft. Festet koster uansett under 500 kroner, og da kan det kanskje være verdt et forsøk?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning