Philips Hue Motion Sensor

Ikke smart nok – ennå

Vi digger lyssystemet Philips Hue, men programvaren må få flere funksjoner til denne bevegelsessensoren.

DISKRET: Philips Hue Motion Sensor (til venstre i bildet) er ledningsfri og kan enkelt plasseres der du ønsker å bruke den.
DISKRET: Philips Hue Motion Sensor (til venstre i bildet) er ledningsfri og kan enkelt plasseres der du ønsker å bruke den. Foto: Philips
Publisert Oppdatert

Det trådløse lysstyringssystemet Hue fungerer utrolig bra, og nå har det endelig fått en bevegelsessensor som kan aktivere lyset idet noen kommer inn i rommet.

Selve sensoren er utrolig liten og lett, og har et smart magnetfeste som er lett å feste slik at sensoren nesten ikke er til å få øye på. Den er lett å installere og koble opp mot resten av Hue-systemet, og sensoren får med seg det som skjer i rommet.

Les også: Test av Fitbit Flex 2

Begrenset funksjonalitet

Problemet er at funksjonaliteten er altfor begrenset. I Hue-appen kan man kun sette opp to tidsperioder på døgnet, natt og dag, og sette opp individuelt hvordan lyset skal oppføre seg når sensoren oppdager bevegelse.

Natt er greit, men dagen har jo både morgen, dagtid, ettermiddag og kveld, så vi savner bedre konfigurasjonsmuligheter i appen.

Et annet problem er at sensoren kun kan aktivere lyset i et helt rom – ikke enkeltlys. Om natten er det vel ikke noe poeng å skru på alle lysene på kjøkkenet bare fordi man vil hente et glass vann? Man kan selvsagt la sensoren skru på en dimmet lysscene, men likevel. Det er heller ikke mulig å sette en annen timeplan for helgene. Vi savner også en innstilling basert på dagslys, slik at lys skrus på ved bevegelse, men kun dersom det ikke er tilstrekkelig dagslys.

Vil du lese flere slike saker? Skaff deg et abonnement på HjemmePC.

Ikke HomeKit

Den største skuffelsen er imidlertid at sensoren ikke er kompatibel med Apple HomeKit – det er nemlig resten av Hue-systemet, og det fungerer helt utmerket med Apples taleassistent Siri.

Men Hue Motion Sensor er ikke synlig for HomeKit, hvilket betyr at den ikke kan brukes sammen med andre HomeKit-produkter. Da kunne den f.eks. ha aktivert varme, hvis man hadde HomeKit-kompatible termostater.

Men sensoren er i det minste rimelig, og Philips har tradisjon for å legge til mer bra funksjonalitet i systemet med oppdateringer av app og firmware. Derfor har vi tro på at de begrensede konfigurasjonsinnstillingene i Hue-appen vil utvides etter hvert. Men slik sensoren presenteres akkurat nå, ender den bare sånn midt på treet.

Likte du denne saken?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

SENSOR: Bevegelsessensoren til Philips Hue fungerer, men vi savner flere funksjoner og valgmuligheter.
SENSOR: Bevegelsessensoren til Philips Hue fungerer, men vi savner flere funksjoner og valgmuligheter. Foto: Philips

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning