Philips åpner Hue igjen

Philips snur etter massivt press fra brukere

Philips har bestemt seg for likevel å ikke blokkere 3. parts lyspærer fra å fungere med Hue.

OMBESTEMMER SEG: Philips snur etter massivt press fra brukerne i sosiale medier, og vil likevel ikke blokkere for lysprodukter fra andre produsenter.
OMBESTEMMER SEG: Philips snur etter massivt press fra brukerne i sosiale medier, og vil likevel ikke blokkere for lysprodukter fra andre produsenter. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

På mandag skrev vi om at Philips hadde distribuert en svært upopulær firmware til sitt lysstyringssystem Hue, som førte til at brukere med pærer fra andre produsenter ikke lenger kunne bruke systemet som før.

Oppgraderingen blokkerte alle andre produkter enn Philips sine egne Hue-pærer og -lamper.

Dette var så upopulært blant brukerne at det fikk Philips sin egen Facebook-side for Hue til å eksplodere av negative tilbakemeldinger. Det samme skjedde på Twitter og Reddit, og på Amazon begynte brukerne å endre karakteren de hadde satt på kjøpene sine til én stjerne. Utviklerforumet til Hue fyltes også opp av negative tilbakemeldinger.

Nå har Philips bestemt seg for å reversere denne oppdateringen.

Brukere som har pærer fra andre produsenter vil igjen kunne koble dem til Hue, men sier at det kan forekomme kompatibilitetsproblemer, hvilket også var grunnen til at Philips valgte å blokkere alle tredjepartsprodukter i utgangspunktet.

Om du allerede har oppdatert og fått blokkert tredjepartspærene dine, må du smøre deg med tålmodighet til en ny oppdatering er på plass. Philips jobber med dette.

De fortsetter også sitt annonserte Friends of Hue-program, som innebærer at andre produsenter kan få sine pærer sertifisert for bruk på Hue-plattformen.

Hvordan denne sertifiseringen skal foregå og hva det vil koste for produsentene er imidlertid uklart.

- Philips har satt opp et Friends of Hue-program, men forutsetningene for å være en venn er ikke publisert. Vi har kontaktet Philips om dette men ikke fått noe svar, skriver Dresden Elektronik i en epost til Klikk. Dresden lager et populært produkt som gjør at også 12V-systemer har kunne bli brukt med Hue.

Hele uttalelsen til Philips kan du lese på deres utviklerforum.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning