E-Sky Lama V3 RTF

Nervepirrende

Er du lei av leketøy? Å fly med E-Sky Lama V3 er nesten like nervepirrende som å fly et ekte helikopter.

Publisert Oppdatert

E-Sky Lama V3 RTF

Gadgetsfakta

System: Radio Controll

Batteritid: ca. 10 minutter

Ladetid: ca. 30 minutter

Mål: 36 x 16 x 17 cm

Vekt: 210 gram

Nå må vi ærlig innrømme at vi ikke har fløyet ekte helikopter noen gang, og bra er det, for det ble noen krasjlandinger med Lama V3. Spenningen kommer heller av at dette helikoptret rett og slett koster litt mer og er mer avansert enn de små helikoptrene vi har testet i Gadgets så langt. Det blir derfor mye skumlere å se maskineriet brase i bakken.

Simulator

Produsenten synes tydeligvis også at det er skummelt å slippe folk løs på Lama V3 uten trening, dermed har de inkludert en CD-ROM med en enkel simulator i pakken. Du kan bruke radiokontrollen og koble den til PC-en med en USB-kabel, og dermed kan du fly og krasje så mye du vil før du tar sjansen på å fly med V3. Eneste ulempen er at simulatoren ikke er kompatibel med Windows Vista, ellers synes vi simulatoren var nesten like gøy som «the real thing».

Kraftig

Men ingenting slår å stå utendørs og se Lama-en løfte seg med en liten dytt på radiokontrollen. Selv om det hjelper med simulatortrening så er virkeligheten ganske annerledes. Det oppdaget vi fort da vi tok sjansen på å løfte det 2-3 meter i været og måtte se på at en liten vind drev den mot et tre. Rask som vi er på avtrekkeren løftet vi det kjapt et par meter til og det gikk klar av treet, men vi tok litt for hardt i og helikoptret fortsatte å stige til rundt 15 meter oppi luften. Et av tipsene du finner i bruksanvisningen er å ikke gi for mye gass i begynnelsen da det blir mye vanskeligere å kontrollere da, noe som viste seg å stemme da vår kontrollerte landing raskt endte i en skikkelig styrt. Det gikk ut over både landingsføttene og rotorbladene. Heldigvis følger det med 4 ekstra rotorblad i pakken, men du får også kjøpt flere. Det selges også en Krasj-pakke til helikoptret for rundt 450 kr med de vanligste delene som pleier å gå sund, og dette kan nok være greit å regne inn i prisen med en gang.

Veldig morsomt

På tross av vår noe kortvarig pilotkarriere med E-Sky Lama V3 så nøler vi ikke med å anbefale det til RC-interesserte. Det er vanskeligere å fly enn små helikopter som PicooZ og Micro Mosquito, men når du får det til har du langt bedre kontroll og mye kraftigere motor å leke deg med.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning