Velutstyrt masekråke

Mio C520t

Mio begynner virkelig å bite fra seg i GPS-markedet, og splitter nye C520t imponerer med nye kart, mye funksjonalitet og god pris.

Publisert Oppdatert

Mio C520t

Spesifikasjoner

  • Skjerm: 4,3" wide
  • Kart: Europa
  • Kartgrunnlag: Tele Atlas Q1/2007
  • GPS: SIRF Star III
  • TMC: ja
  • Bluetooth: ja
  • MP3: ja
  • Bildeviser: ja
  • Fotobokser: ja

Mio C520t er storebror i Mio-familien. Hvis du ikke ønsker TMC, kan du spare noen kroner ved å gå for C520. Selve enheten er identisk, men holderen til storebror åpner altså for trafikkmeldinger og smart navigering rundt køfellene. Mio har også integrert en hjelpehøyttaler i holderen, og så fort enheten er innkoblet blir lyden dermed bedre. Det har særlig Bluetooth-håndfrifunksjonen godt av siden det blir mye lettere å høre personen i andre enden. Dog er vi ikke hel fornøyd med håndfrifunksjonen siden de i andre enden hele tiden klaget over for lav lyd.

Mio har både fotoboksvarsling og varsling om at du bryter fartsgrensen. Fotoboksdatabasen stemte godt der vi testet enheten, og databasen kan også oppdateres via PC-en over nett. Det er også ekstremt enkelt å legge inn nye bokser manuelt dersom du kommer over en. Fartsgrensene er ikke like godt oppdatert, og selv om man kan stille hvor stor overskridelsen skal være før Mio varsler, blir funksjonen fort masete der det er mange veier der fartsgrensene ikke stemmer. Rett ut av esken er Mio i det hele tatt masete med mye piping og alarmer, men alt kan stilles inn etter egne preferanser.

Brukergrensesnitt og kartgrafikk er lekkert lagt opp og enkelt å forholde seg til. Mio har også noe de kaller en splitscreen-funksjon der man kan vise informasjon om ruten, nærliggende interessepunkter og trafikkinformasjon ved siden av kartet. Mio er i det hele tatt svært elegant lagt opp, enkel å bruke og i tillegg god på innstillingsmuligheter. Man har alle muligheter til ruteplanlegging, og man kan navigere til både kartpunkter og koordinater i tillegg til adresser og interessepunkter. Det eneste vi savner er en mulighet til manuelt å omdirigere navigasjonen der vi vet det kan være ting som kødannelser og som TMC ikke fanger opp. Likevel, Mio C520t imponerer med en svært god og velfylt pakke til en hyggelig pris.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning