Reiselederen

Garmin Nüvi 660

Dette er GPS-en som har alt. Den koster litt mer, men så slipper du dyre oppgraderinger når behovet for mer funksjonalitet melder seg.

Publisert Oppdatert

Garmin Nüvi 660

Spesifikasjoner:

  • Skjerm: 4,3" wide
  • Kart: Europa
  • Kartgrunnlag: Navteq Q2/2006
  • GPS: SIRF Star III
  • TMC: ja
  • Bluetooth: ja
  • MP3: ja
  • Bildeviser: ja
  • Fotobokser: ja

Garmin har alle finessene konkurrentene har. MP3-spiller, bildeviser Bluetooth-håndfri og TMC er selvsagt med. Men ikke nok med det, Garmin er en sann reiseleder, for her får du valutakalkulator, omregning av måleenheter og verdensklokke. Fra Garmin kan du til og med kjøpe lydbøker og språkguide på SD-kort. Dermed kan du få enheten til å lese opp «due birre alle spina, per favore» når du og madammen står språkforvirret på bar i Italia og vil leske dere med en øl. Dessuten, aller siste versjon av Nüvi 660 har FM-transmitter slik at du kan få både musikken fra MP3-spilleren og veivisningene inn på stereoanlegget i bilen. Siden Garmin også har testens mest brukervennlige MP3-funksjonalitet, gjør dette også Nüvi til testens mest komplette produkt. Sørg for derfor for å få versjonen med FM-transmitter når du skal handle.

Garmin har også en egenskap ingen andre har når det gjelder navigasjonen. Den sier ikke bare «om 200m, sving til høyre» men den sier «om 200m, sving til høyre til Uelandsgate». Dette er kanskje ikke verdens mest nødvendige egenskap, men det kan lette navigasjonen i en del tilfeller. Denne tekst-til-tale-funksjonen gjør imidlertid at damen på Nüvi 660 har en litt «dataaktig» stemme.

Noen vil henge seg opp i at Garmin har en 12-kanals SIRF Star III-mottaker mens de fleste konkurrentene har en 20-kanals. I teorien skulle derfor Garmin hatt noe dårligere mottak, men i praksis viser det seg at den har et dønn stabilt mottak, får kjapt fiks når du skrur den på, og finner satellittene lynraskt igjen etter du har kjørt gjennom en tunnel. Med kjappe, enkle menyer og gode ruteplanleggingsmuligheter, er derfor Garmin kjappere i bruk enn enkelte av dem som i teorien skulle hatt bedre mottak.

Nüvi 660 og TomTom er i særklasse hva brukervennlighet angår, og Nüvi er den aller enkleste å bruke. Nüvi mangler noen av finessene som gir TomTom et entusiastpreg, men for folk flest vil den ekstreme brukervennligheten til Nüvi gjøre den til det beste valget. Nüvi 660 har en pris som ligger litt over TomTom One XL hvis du legger til TMC-mottakeren til TomTom, men med tanke på den ekstreme brukervennligheten og de ekstra funksjonene er dette vel anvendte penger for de aller fleste. Dermed er det Nüvi 660 som trekker det lengste strået denne gangen - med hårfin margin.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning