Reise

Denne flyturen koster 308.000 kroner - én vei

Få din egen «penthouse-leilighet» i lufta.

EGEN BUTLER: Etihad tilbyr en flytur som koster 308.000 kroner - én vei. Da får du blant annet en butler under hele flyreisen.
EGEN BUTLER: Etihad tilbyr en flytur som koster 308.000 kroner - én vei. Da får du blant annet en butler under hele flyreisen. Foto: (Etihad Airlines)
Publisert

Om du er lei skrikende unger, dårlig mat og lite benplass, kanskje Etihads flytilbud «The Residence» er noe å vurdere. For den nette sum av 38.000 dollar, eller 308.525 kroner, får den reisende en treroms kabin for seg selv. Nevnte vi at det er prisen for én vei? Tur-retur vil reisen fra New York, USA til Mumbai, India koste deg 76.000 dollar, eller 617.051 kroner, skriver Food and Wine.

Flyturen er heller ikke direkte, og inkluderer et stopp i Abu Dhabi.

Penthouse-leilighet

Flyselskapet reklamerer for tilbudet som «en penthouse-leilighet i himmelen». Med på kjøpet får den reisende en kokk, butler og puteservice. Kabinen har en stue, privat bad og soverom med en dobbelseng - den første i et passasjerfly. Soverommet er også utstyr med en 27 tommers TV, mens stuen har en 32 tommers TV med alt det siste av filmer fra Hollywood.

Foto: (Etihad Airlines)

Luksus på bakken

Men det er ikke bare i lufta passasjerer som benytter seg av tilbudet vil oppleve luksus. Om du kjøper en billett med «The Residence» inkluderer det også privatsjåfør til og fra flyplassen, privat innsjekk i en egen terminal og tilgang til en privat lounge på flyplassen. Foreløpig er «The Residence» kun tilgjengelig hos Etihads flytype Airbus A380-800. Flytypen tar rundt 500 passasjerer totalt, blant annet 415 på økonomiklasse. Reiser du dog på «The Residence», er de eneste menneskene du trenger å møte under turen de ansatte om bord.

LOUNGE: Om du vil, kan du ta en drink med dine medpassasjerer. Det er dog absolutt ikke nødvendig.
LOUNGE: Om du vil, kan du ta en drink med dine medpassasjerer. Det er dog absolutt ikke nødvendig. Foto: (Etihad Airlines)

«The Residence»-reisende kan også benytte seg av en concierge som kan hjelpe med alt fra bordreservasjoner til konsertbilletter under ferien. Slitne foreldre kan også benytte seg av Etihads tilbu om barnepike, om det skulle være behov (dette tilbudet er tilgjengelig for alle passasjerer som flyr med Etihad).

BAD: Reisende på «The Residence» har tilgang på dusj og toalett som er noen hakk opp fra det som er på økonomiklassen.
BAD: Reisende på «The Residence» har tilgang på dusj og toalett som er noen hakk opp fra det som er på økonomiklassen. Foto: (Etihad Airlines)

I tillegg til New York-Mubai, har flyselskapet luksustilbudet på ruter mellom Abu Dabi, London og Sydney. Disse rutene er noe billigere. En énveisbillett fra London til Mubai koster «bare» 26.000 dollar, eller rundt 211.000 kroner.

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2016.

Les også