Windows

Bygg en egen backupmaskin

Har du en gammel PC til overs? Hiv den ikke, men bruke den heller som en server for automatisk sikkerhetskopiering.

Publisert Oppdatert

Stapp inn alle de gamle middelsstore harddiskene du kommer over, eller kjøp deg en ny 250-gigabyter til under 1000-lappen og koble maskinen til hjemmenettverket. Hvilket operativsystem du vil benytte blir i prinsippet det samme, men om du vil ha den til å stå og gå for seg selv i et hjørne uten skjerm eller tastatur, bør den ha Windows 2000 eller XP Professional, slik at du kan fjernstyre den med Tilknytning til eksternt skrivebord. Eventuelt kan et alternativ være å installere fjernstyringsprogrammet VNC - http://realvnc .com. som gjør at du kan fjernstyre maskinen uavhengig av hvilket operativsystem du bruker.

Deretter installerer du et program for automatisk sikkerhetskopiering og setter det opp til regelmessig å kopiere viktige eller utvalgte data fra de øvrige maskinene i nettverket ditt. Microsofts SyncToy er gratis, og du finner det på http://www.microsoft.com/windowsxp/using/digitalphotography/prophoto/synctoy.mspx . Enda bedre er shareware-programmene Handy Backup: http://www.handybackup.net og Second Copy: http://www.centered.com .

Vi du være på den sikre siden og gjøre det helt etter læreboka, setter du opp backupmaskinen med et trådløst nettverkskort og plasserer den hos naboen. Da er du også beskyttet mot brann og innbrudd. Kanskje er det en idé at du har naboens maskin hos deg og omvendt?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning