Spilltest

Viva Piñata - Familiealibiet

Microsoft har lenge hevdet at Xbox 360 er en underholdningsmaskin for hele familien. Slik har det imidlertid ikke vært. Antall eksklusive spill for de yngre familiemedlemmene har vært nesten fraværende (ser man bort ifra sportsspill). Dermed har det såkalte WIF-en (Wife Acceptancy Factor) blitt ganske lav. Med Viva Piñata ser det hele ut til å kunne endre seg.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God grafikk, mye sjarm og fengende oppgaver. Endelig et bra spill for hele familien.

- Litt mangelfull online-mulighet

Nå kan det selvsagt tenkes at du absolutt ikke trenger noe alibi eller godt argument for hvorfor du bør kjøpe en Xbox 360. Men dette spillet kan rett og slett være ganske vanedannende også for de eldre. Viva Piñata går i korte trekk ut på at du skal lage deg en hage fra bunnen av. Nå høres det kanskje banalt ut, både for voksne og barn. Men takket være de rundt 70 ulike fargerike skapninger blir dette faktisk riktig så morsomt.

Utfordrende

Du begynner helt på scratch og må i begynnelsen brøyte deg rydning for å få dyrket de små jordflekkene til din disposisjon. Men ettersom tiden går dukker disse piñata-dyrene opp på besøk i hagen din. Deretter er det opp til deg om du greier å dyrke nok og legge forholdene eller til rette slik at de vil flytte inn, og etter hvert forhåpentligvis formere seg. Du kan utover i spillet også besøke ulike butikker, der du kan kjøpe ulike produkter som vil kunne tiltrekke seg helt nye arter.

Vi kunne ønsket oss enda bedre utviklet online-spillmulighet på dette spillet. Spillet har åpenbart et enda større potensial. Men med en slik grafikk, sjarm og varme er dette et klart skritt i riktig retning av å bli et solid familiealibi for den som vil bruke noen tusenlapper på en nestegenerasjons spillkonsoll.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning