Windows

Virus eller ikke?

Vi har alle opplevd en gang imellom at e-posten kommer i retur med beskjed om at adressaten ikke er å få tak i. Men av og til får du også den samme meldingen uten at du har sendt noen e-post i det hele tatt. Det kan bety at du har fått et virus på maskinen din som sender av gårde meldinger på egen hånd, men vanligvis er det ingen grunn til å bekymre seg. Mange slike beskjeder dumper ned i innboksen uten at PC-en er infisert.

Publisert Oppdatert

Det som da skjer er at en annen benytter seg av din avsenderadresse. Det kan for eksempel dreie seg om et virus som har plukket opp din e-postadresse i adresseboken til noen annen med en infisert PC.

En annen mulighet er at det er en spammer som bruker tilfeldig valgte avsenderadresser for å unngå å bli oppdaget. Slikt rammer som oftest dem som har et eget domene som all posten går til, uansett hva som står foran krøllalfa-tegnet.

Det er svært lett å opprette en narreadresse på denne måten. Du kan gjøre det selv i e-postprogrammet ditt, men vi vil ikke anbefale det.

Det var de gode nyhetene - du er antagelig ikke rammet av virus. De dårlige er at det ikke finnes noe du kan gjøre med det. Du kan jo ikke sperre alle slike beskjeder i filteret ditt, fordi du da går glipp av de ekte også. Og sjansen for å finne den eller de i omgangskretsen din som er rammet av virus er vel heller ikke så stor.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning