Cinet MediaStation 945G v2

Velbygget stue-PC

Microsoft vil ha PC-en inn i stua som familiens underholdningssenter. Cinet MediaStation 945G v2 er en møbel-PC etter beste oppskrift.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Velbygget, stille

- Mangler HDMI

Cinet MediaStation 945G v2

Spesifikasjoner

  • Prosessor: Intel Core 2 Duo E6300
  • Minne: 2GB DDR2 PC-667
  • Harddisk: 320GB S-ATA
  • Grafikkort: Intel GMA 950
  • Nettverk: Gigabit ethernet, Wi-Fi
  • Flyttbar lagring: DVD-brenner, minnekortleser
  • Tastatur/mus/fjernkontroll: Microsoft Media Center fjernkontroll og tastatur
  • Lydkort: Realtek High Definition Audio 7.1
  • TV-kort: Hauppauge WinTV PVR-500
  • Programvare: Intel Viiv

Begrepet stue-PC brukes om PC-er som er tiltenkt rollen som et underholdningssenter for TV, film, musikk og bilder sentralt plassert i stuen og hvor TV-en er skjerm. For å klassifiseres som en underholdnings-PC må datamaskinen også kunne styres via en fjernkontroll. Dette kalles også tre meters grensesnittet: Du skal kunne sitte i godstolen og kunne bruke funksjonene i mediasenter PC-en din. Microsoft satser mye på å bli ledende også her og den versjonen som gir deg denne underholdningsfunksjonaliteten heter Windows Vista Home Premium. Ultimate-versjonen av Vista har også denne funksjonaliteten, men for stuebruk holder det lenge med den førstnevnte versjonen.

Sølvfarget

Cinet MediaStation 945G v2 kommer i en sølvfarget kabinett med svarte effekter i fronten. Den skiller seg nevneverdig ut fra en helt vanlig DVD-spiller, og klarer derfor godt å kamuflere seg i racket ditt. I tillegg er den tilnærmet lydløs, og det skal godt gjøres å avgjøre om den er på eller ikke uten å se på lysene i fronten.

Integrert skjermkort

Cinet har valgt å bruke det integrerte Intel GMA950-skjermkortet istedenfor et skjermkort fra ATI eller NVIDIA. Til videoavspilling er dette et helt greit kort, men de hardbarka entusiastene eller de som ønsker å spille 3D-spill på TV-en bør vurdere å sette inn et ekstra low-profile-skjermkort. Maskinen er ellers spesifisert med Intel Core 2 Duo E6300, 2GB RAM og 320GB harddisk. Dette plasserer den ganske høyt opp rent spesifikasjonsmessig og den skal takle TV og film helt uten problemer. Maskinen har innebygget IR-mottager til bruk for fjernkontrollen og tastaturet, og det følger med et ganske minimalistisk sølvfarget tastatur. Det negative med dette tastaturet er at det virker billig og er helt strippet for multimedietaster. Det positive er at tastaturet har en god styrespak og at det er såpass lite at man lett kan gjemme det bort. Den medfølgende MCE-fjernkontrollen skal styre det aller meste uansett.

Tilkoblinger

På baksiden finner vi et mylder av porter. Vi finner tilkoblinger for blant annet SCART, 8.1-lyd, DVI, VGA og radio, men ikke HDMI. Det er typisk at maskiner i dette formatet har mange tilkoblinger bak, kanskje i frykt for å bli forvekslet med en vanlig PC. TV-kortet er av typen Hauppauge PVR-500. Vi har sansen for dette kortet da det har mange funksjoner i tillegg til å ha god bildekvalitet og to tunere. Det følger også med kabler for blant annet DVI, TV-antenne, VGA, S-video og SCART.

Vi ble i det store og det hele ganske fornøyde med denne maskinen på grunn av at den er lydløs, diskret og scorer høyt på underholdningsverdi. Cinet har satt sammen en møbel-PC etter beste oppskrift og så lenge man kan leve med Intel GMA 950 er det ikke problematisk å velge denne maskinen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning