Kostbar kuriositet

Test: m Cubed HFX mini

m Cubed HFX mini er et spennende vifteløst kabinett, men trenger polering.

Publisert Oppdatert
TETTPAKKET: Komponenter og kabler blitt tett pakket og det er lite plass til overs.
TETTPAKKET: Komponenter og kabler blitt tett pakket og det er lite plass til overs.

m Cubed HFX mini

Spesifikasjoner

  • PSU: 165W
  • Optisk: DVD-brenner
  • Display: Ja
  • Formfaktor: ATX
  • Dimensjoner: 43x10x37cm

m Cubed er en østerriksk produsent som ikke er veldig kjent for oss som bor i Norge. Vi har fått hendene våre på et av deres vifteløse HTPC-kabinetter, m Cubed HFX mini. Det lille kabinettet veier hele seks kilo på grunn av de massive kjøleribbene på siden. Disse skal brukes til å kjøle prosessoren med heatpipene som følger med og man kan også kjøpe ekstra heatpipes til brikkesett og skjermkort ved siden av. Bundelen inkluderer riserkort (forhøyningskort) til PCI og PCIe, fjernkontroll, 165W ekstern strømforsyning, slimline slot-in DVD-brenner, skruer, div. braketter og et skrujern. På innsiden av kabinettet er det meste av drevrammer laget i gjennomsiktig pleksiglass. Harddiskplassene har i tillegg lyddemping.

Tungvint montering

Monteringen i HFX mini-kabinettet tar lang tid og man bør absolutt ha det medfølgende manualet for hånd. Man må skru ut svært mye av innmaten for å få enkle ting som harddisker og hovedkort på plass. Vi mener det burde ha kommet en raskere og verktøyløs løsning for dette siden det først er et kabinett i en såpass høy prisklasse. Nå skal man heldigvis ikke rote nede i et slikt kabinett hver dag, men det hadde vært greit å ikke måtte ta ut ti skruer hver gang man skal bytte harddisk. Etter montering fant vi rett og slett ikke noen god plassering for kablene våre. Hadde det ikke vært for at vi kun har brukt én kortplass hadde vi ikke kunnet plassere ATX-kontakten og forgreneren der. Det kan hende vi har misforstått noe, men vi har ikke helt sett hvor den ellers kan trekkes annet enn rundt prosessorkjøleren hvis man bruker alle kortplassene.

Fin temperatur

Vi monterte et socket AM2-hovedkort, en AMD Athlon X2 3200+ og et vifteløst GeForce 7300 GS inne i kabinettet. Vi prøvde først med et 3,5cm lengre 7900GTX-kort, men det ble for langt slik at den interne strømfordeleren kom i veien. Temperaturene lå på rundt 40 grader for systemet både ved idle og under last. Selve prosessoren lå på 47 grader idle og 58 grader under last. Dette er absolutt godkjent og kabinettet beviser at det greier å kjøle innmaten på en bra måte selv uten vifter.

m Cubed HFX mini fungerer bra men det burde ha fulgt med kjølere til brikkesett og skjermkort og hakket sterkere strømforsyning. I hvert fall til den prisen løsningen selges for. Vi har vanskeligheter med å anbefale denne selv til de som faktisk har penger da stue-PC-testen har vist at det går an å få maskiner som er stille nok med viftekjøling.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning