Test av bærbar PC

Test: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530-12P

Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530 er en helt standard bærbar uten for mye dikkedarier. Gjesp.

Publisert Oppdatert

Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530-12P

Spesifikasjoner:

  • CPU: Core 2 Duo T7100
  • RAM: 2GB DDR2
  • Skjermkort: Radeon HD 2300
  • Bluetooth: Nei
  • Harddisk: 160GB
  • Skjermstørrelse: 15,4"
  • Oppløsning: 1280x800
  • Kortleser: Ja

Fujitsu-Siemens Amilo Pi 2530 kommer i sort og sølvgrått og er en meget diskret maskin som ikke stikker seg ut fra mengden på noe vis. Chassiset virker ved første øyekast billig, men straks man begynner å trykke og bøye på det er det tydelig at det tåler litt. Det er heller ikke åpenbart at den er markedsført mot forbrukere før man åpner lokket og ser at den har blank skjerm. Dette med blank skjerm er som vanlig et irritasjonsmoment fordi det er en antakelse om at man ikke skal bruke den andre steder enn hjemme. På full lysstyrke fungerer det greit, men straks man arbeider på batteristrøm og må senke den til det laveste nivået kan man se seg selv billedklart i den blanke overflaten. Vi er litt ambivalente til ergonomien på Pi 2530. Trackpaden har en stor og fin ruglete flate, men knappene gjør tommelen irritert ved å være hakket for harde å trykke ned. Tastaturet er av den skandinaviske typen og har god tastemotstand. Dessverre har Amilo Pi 2530 et lite standardisert tasteplassering slik at taster som insert, delete og > har fått merkelige og til tider plagsomme plasseringer. Bortsett fra lyd og et par USB2.0-porter sitter alt av porter på baksiden av maskinen. Både VGA og DVI er med, men på en hjemmemaskin burde en av disse vært byttet med HDMI for å slippe adapter når den skal kobles til TVen.

Det innebygde skjermkortet er et ATI Radeon HD 2300 som kun har støtte for DirectX9. Kortet er ment til skrivebordsgrafikk og er en konkurrent til løsninger som Intel GMA X3100. Det har Unified Video Decoder som vil spare mye batteritid hvis man spiller av H.264, VC-1 eller andre støttede i formater med en avspiller som er UVD-kompatibel. Dessverre begrenser bruken av UVD seg i stor grad til avspilling av Blu-Ray eller HD-DVD foreløpig. Ved vanlig bruk greide vi å få nesten tre timer batterilevetid ut av maskinen, som er langt fra dårlig. God batteritid har vært en trend på de fleste Santa Rosa-maskiner vi har vært borti.

FSC Amilo Pi 2530 er ikke en dårlig maskin, men vi synes forbrukerfokuset virker litt halvhjertet når den kommer uten HDMI og verken har bluetooth eller firewire. Det er heller ingenting ekstra som multimediaknapper på maskinen og vi tror vi tror hjemmebrukere vil få større glede av maskiner som HP Pavilion eller Acer Aspire istedenfor.

PCMark05

3970

- CPU

4686

- Minne

4055

- Grafikk

2022

- Harddisk

3697

3DMark06

816

Batterlevetid - normal bruk

2:51t

Batterlevetid - idle

3t

Batterlevetid - film

1:19t

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning