Lenovo 3000 C200 (TZ0BXNO)

Test: Budsjett-PC - Lenovo 3000

Arven etter IBM lever videre. Lenovo lager robuste PC-er som tåler tøff behandling. På toppen kommer den til en hyggelig pris.

Publisert Oppdatert

Budsjett-PC - Lenovo 3000

Spesifikasjoner

  • Prosessor: Core Duo T2350
  • Minne: 1GB
  • Harddisk: 120 GB
  • Skjermkort: GMA950

Pris/ytelse er alltid et viktig element når man tester PC-er. Med Lenovo 3000 C200 har Lenovo tatt frem en virkelig budsjettvinner. For drøyt 5.000 kroner får du en PC med Intel Core Duo T2350, 1GB med minne, DVD-brenner og kortleser.

Det vi liker spesielt godt med C200 er at den fremdeles er godt konstruert selv om den er lavt priset. Mange andre billigmaskiner har myk plast, dårlig ventilering og høyt støynivå, men dette er altså ikke tilfellet for dette bidraget. Portplasseringen er bra, det meste sitter på sidene og USB2.0-portene har mellomrom slik at man får brukt alle tre uten at pluggene kolliderer. Firewire og S-Video har også funnet sin plass på maskinen.

Portabel

På baksiden er C200 pent avrundet slik at den glir glatt ned i bærevesken. Størrelsen og vekten er helt grei i forhold til å være 15" i 4:3-format. Lenovo har gitt C200 et kraftig 6-cell-batteri, noe som gjør at den kommer ut blant toppen på samtlige av batteritestene. Portabiliteten er svært god og det er såpass bra ergonomi på både tastatur og mus at den kan jobbes på i mange timer i strekk. Igjen grøsser vi over et overambisiøst programvareoppsett. Lenovo legger med egne programmer for blant annet oppsett av ekstern skjerm, behandling av nettverk og backup, i tillegg til tredjepartsprogrammer som Diskkeeper, Google Picasa og Corel Snapfire. Det eneste vi mener det er verdt å spare på er Rescue and Recovery fra Lenovo care, som gjør det enkelt å sikkerhetskopiere systemet og gjenopprette hele maskinen eller enkeltfiler.

Middelmådig skjerm

Høye spesifikasjoner og god batterilevetid må gå på bekostning av noe, så det største minuset med denne maskinen er skjermen. XGA (1024x768) føles rett og slett litt vel sammenpresset ved Vista. Det er kanskje litt bortskjemt å forvente høyere oppløsning i denne prisklassen, men det finnes ingen modell for dem som heller vil ha SXGA eller SXGA+. Innsynsvinkelen er også en svakhet, og det skal ikke mer til enn å være sidemann før fargene vrenger seg. Bildekvaliteten i seg selv er det ikke noe spesielt å klage på, bare husk at anti-aliasing er delvis slått av på denne maskinen som standard, så ikke bli skuffet over bildet første gang maskinen skrus på.

Til en såpass hyggelig pris har vi blitt imponerte over denne maskinen. Lenovo C200 gir mye for pengene og har få svakheter som blir et virkelig hinder. XGA-skjerm vil fungere fint til skolearbeid og surfing, så med mindre man har skrivebordsklaustrofobi kan man trygt velge C200 om budsjettet er trangt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning