TEST: hField Wi-Fire

Test av trådløs antenne

Vi har testet en nettverksantenne som har USB-tilkobling. Den kan brukes på enhver bærbar PC, både de med eksisterende trådløst internett og de uten. Antennen har et innebygget nettverkskort og krever kun en USB-inngang.

Publisert Oppdatert

Som et alternativ til de med trådløst nett hjemme og mye murvegger, kan hField love deg bedre dekning i form av en retningsbestemt antenne. De sender vedlagt grafer og tall som forteller alt om hvor mye "bedre" dekningen til deres antennen er. Vi har kjørt tester mot vår egen server for å måle ytelsen av denne antennen. Dette gjør det mulig å gi anbefalinger basert på ytelse i den virkelige verden.

Testmetode: Vi overførte en pakke på 91 filer, på 214 Megabyte fra lokal PC til lokal server. Denne ble da tatt tiden på med stoppeklokke, samt testet "vanlig" internettbruk. I vårt lokale befinner det seg en god del betong, samt åpne rom. Dette burde gjøre det mulig å få et inntrykk som tilsvarer både normale bygg og åpne områder. Vi gjorde to tester på hver testplass, en med innebygget trådløs mottaker fra Intel (802.11g), og en med testantenne fra hField.

Testplass:Testplass 1: Skrivebord som ligger 4 meter fra basestasjon. En lettvegg skiller skrivebordet og basestasjon.

Testplass 2: Høyt skrivebord med høye vegger av glass rundt. Over veggen mulighet å se veggen til rommet med basestasjon, mellom to betongsøyler. Distanse til basestasjon er ca 13 meter luftveien.

Testplass 3: Åpent rom, rett bak betongsøyler. Distanse til basestasjon ca 20 meter luftveien.

Resultat: Testplass 1: Overføring av filpakke med innebygget nettverkskort: 2 min 11 sekunderTestplass 1: Overføring av filpakke med hField nettverkskort: 2 min 12 sekunder

Testplass 2: Overføring av filpakke med innebygget nettverkskort: 1 time 40 minutterTestplass 2: Overføring av filpakke med hField nettverkskort: 7 minutter 35 sekunder

Testplass 3: Overføring av filpakke med innebygget nettverkskort: Ikke mulig. Mulig å åpne www.hjemmepc.no , men meget tregt.Testplass 3: Overføring av filpakke med innebygget nettverkskort: Anslagsvis 2 timer, mulig å åpne www.hjemmepc.no normalt.

Tolkning av resultat: Som trådløs nettverksbruker kan dårlig signal være fryktelig irriterende. Bruker man offentlige nettverk eller nettverk i hjemmet, kan det være store begrensninger pga. bygning eller andre forstyrrende elementer. Et slikt retningsbestemt nettverkskort gjør ingen mirakler for din trådløse forbindelse (eller mangel på sådanne), men muligheten for å sette den på et høyere punkt enn PC-en, kombinert med en viss retningsbestemmelse, gjør disse til foretrukne tilkoblingsmetoder ved lave tilkoblinger. hField er foreløpig eneste produsent vi kjenner til med USB-tilkobling på trådløs antenne.

Kan bestilles fra USA for 79 dollar: http://www.hfield.com/

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning