Multicom Jorah i626S Fatal1ty Killer (MULTICOM-i626S-SKLFB)

Kraften er sterk i denne

Norske Multicom har lansert en serie stasjonære med Nvidias nyeste grafikk. Vi har sett nærmere på en mellomklassemodell som er overraskende kraftig.

TITT INN: Multicom Jorah i626S Fatal1ty Killer er utstyrt med et vindu.
TITT INN: Multicom Jorah i626S Fatal1ty Killer er utstyrt med et vindu. Foto: Andreas Jahren
Publisert Oppdatert

Mange spillentusiaster sverger, ikke overraskende, til stasjonære maskiner. Man får mer kraft for pengene, samtidig som de stasjonære vanligvis er mer stillegående enn bærbare. De store, internasjonale produsentene har som oftest kraftplugger i sortimentet, men en ulempe er at de kan ha brukt proprietære designløsninger.

Dermed kan det bli umulig å oppgradere når lysten melder seg. Som oftest kan man heller ikke åpne kabinettet, uten at garantien ryker. Derfor holder selvbygg koken, og for dem som ikke vil bygge selv, finnes norske produsenter som bygger stasjonære basert på standardkomponenter.

Kraftpakke

Jorah i626S Fatal1ty Killer fra Multicom, er en kraftpakke basert på standardkomponenter. Det er en ferdigmodell, som betyr at man ikke kan velge komponenter ved bestilling, men får innmat som følger minimumsspesifikasjonen på produktsiden.

Vår Jorah kom med Core i7-6700 prosessor, GeForce GTX 1070 og 8 GB DDR4-minne. Navnet Fatal1ty Killer røper at dette er for hardbarkede spillere. Kabinettet DG7000 fra Sharkoon er dessuten et utpreget spillkabinett med skarpe vinkler, vindu og et småhissig utseende. Blått lys setter stemningen, og man kan velge modeller med rødt og grønt også.

RYDDIG: Kabinettet har mange åpninger for å føre kabler bak hovedkortet, så det er enkelt å unngå kabelsalat.
RYDDIG: Kabinettet har mange åpninger for å føre kabler bak hovedkortet, så det er enkelt å unngå kabelsalat.

Ryddig

Innvendig er det romslig og ryddig, og med en front som stort sett består av gitter, får komponentene god kjøling. Kabinettet er egnet til vannkjøling, og det er god plass til en radiator under topplokket. Viftene er støysvake, men et jevnt, lavmælt sus kommer man ikke unna.

Spesifikasjoner

  • Prosessor: Core i7-6700
  • Grafikk: Nvidia GeForce GTX1070 8GB
  • RAM: 8 GB
  • Lagring: 1TB, 7200 rpm
  • Trådløst: Nei
  • Ethernet: 1 Gbps
  • OS: Windows 10

Ytelsestestene viser at man får mye kraft per krone fra Jorah, og selv ikke mye dyrere bærbare klarer å holde følge med GTX 1070 og i7-6700.

Den gode, gamle boksen gir formidabel ytelse, og hvis man ikke trenger portabiliteten til en bærbar, bør valget være enkelt for entusiasten.

Sammenlignet med GTX 970 er ytelsen økt betraktelig, og vi ser jevnt over en økning på 50 til 70 % med mye snadder aktivert. Det betyr at man som oftest kan spille i 2560x1440, uten å forsake bildekvalitet.

Det satt en snurredisk i testmaskinen, og det hender at systemet må vente litt på at disken skal finne dataene som trengs. Det er uvant, hvis man er vant til å bruke brikkedisker.

SPILL: Kabinettet er laget spesielt for spillere, og et litt hissig utseende blir enda tydeligere når man skrur på maskinen. Da lyser det blått mange steder.
SPILL: Kabinettet er laget spesielt for spillere, og et litt hissig utseende blir enda tydeligere når man skrur på maskinen. Da lyser det blått mange steder. Foto: Andreas Jahren

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning