Enkel og trygg backup

Test av CMS ABS Plus Notebook 80GB

Sikkerhetskopiering er noe alle oppdager de trenger først når det er for sent. ABS Plus fra CMS Products kan gjøre det litt enklere for deg.

CMS ABS Plus Notebook 80GB byr på en enkel og grei måte å ta backup av HELE PC-en. Støtter i skrivende stund ikke Vista.
CMS ABS Plus Notebook 80GB byr på en enkel og grei måte å ta backup av HELE PC-en. Støtter i skrivende stund ikke Vista.
Publisert Oppdatert

CMS ABS Plus Notebook 80GB

Spesifikasjoner

  • Kapasitet: 80GB
  • Grensesnitt: USB
  • Strømkilde: USB
  • OS-støtte: Windows XP, MAC

Det finnes nok av løsninger for å ta backup av filer og mapper, men ABS Plus er en litt annerledes løsning. For det første er en ekstern harddisk del av konseptet, og programvaren tar ikke bare backup av filer og mapper, men hele systemet. Rubbel og bit med operativsystem, register, oppstart og det hele! Du kan selvsagt også definere at den kun tar backup av bestemte filer og mapper, og dataene kan også krypteres. Den dagen PC-en nekter å starte, putter du simpelthen en oppstarts-CD i maskinen og redder maskinen tilbake til akkurat den tilstand den var i ved siste backup.

Selve backup-prosedyren er ganske enkel, men redningsaksjonen kan være litt skremmende i og med at systemet er basert på Linux og kun på engelsk. Det er likevel ikke mange tastetrykkene som skal til for å starte operasjonen. Maskinen bruker enormt lang tid på selve gjenopprettingen, men du får altså PC-en tilbake i akkurat den tilstanden den var i ved siste backup.

Vi vet at programvaren har hatt problemer med enkelte bærbare med skjult gjenopprettingspartisjon, men CMS jobber stadig med oppdateringer som skal fikse dette. Det jobbes også med å få på plass støtte for Vista. Harddisken fås i flere størrelser - ikke kjøp en som er mindre enn harddisken på PC-en din!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning